Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Požar v hotelu Jezero

V četrtek 5. januarja po 15. uri so na številko 112 prejeli klic, da je zagorelo ostrešje hotela Jezero na Ribčevem lazu. Tako se je začelo. Najprej evakuacija zaposlenih in več kot 100 gostov in nato 7 urno gašenje v skoraj nemogočih razmerah.

 

Kot je naslednji da orisal razmere vodja intervencije Silvo Režek, poveljnik v PGD Bohinjska Bistrica, so gašenje oteževali hud mraz, ki je zamrzoval obleke gasilcev in vodo v nekaterih ceveh in močan veter, ki je znova in znova netil požar na že pogašenih delih.

Pri itervenciji so sodelovala vsa bohinjska prostovoljna gasilska društva, na pomoč so priskočili tudi iz sosednjih občin, z lestvama iz Kranja in Jesenic. Gasilo je več kot 200 gasilcev, aktiviran je bil tudi štab civilne zaščite. Poškodovan ni bil nihče.

Po požaru je policija takoj začerla s preiskavo vzrokov požara. Gorenjski kriminalisti so s strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija v Bohinju opravili ogled kraja požara v Hotelu Jezero in v preiskovalnih aktivnostih zavarovali stvari za nadaljnje delo. Ugotovili so, da je zagorelo v mansardi objekta, kjer je bila nameščena večja klimatsko-prezračevalna naprava. Od tam se je ogenj v požaru razširil še na druge prostore, ostrešje in stvari v stavbi. Trenutne okoliščine ne kažejo, da je bil požar posledica kaznivega dejanja, nastala pa je velika materialna škoda na objektu in stvareh. Sosednje stavbe v požaru niso bile poškodovane, prav tako v požaru ni bil nihče poškodovan, so sporočili s policijske uprave Kranj.

Lastniki hotela pa so takoj začeli z načrtovanjem sanacije. Že v prvih dneh najprej črpanje vode, čiščenje in ureditev ogrevanja prostorov, ki bi preprečili nadaljnje uničevanje. Po prvih ocenah delno otprtje hotela načrtujejo že konec meseca, sanacijo pa naj bi dokončali do poletja. "Nam ne preostane drugega, kot da hotel prenovimo. Vanj smo dolga leta vlagali in bomo vlagali še naprej. Hotelske dejavnosti ne bomo opustili," je za STA povedal lastnik Hotela Jezero Iztok Noč.

Podrobneje o požaru v naslednji številki Bohinjski novic.



Oglejte si tudi