Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Podporna skupina ZA MAMICE

Vse pogostejša duševna motnja, s katero se ne srečujejo le ženske, ki so zanosile nepričakovano in otroka niso želele, je poporodna depresija oziroma tesnoba. Po začetni poporodni otožnosti, ki je do neke mere običajna pri vseh mamicah, se depresija pojavi pri dveh od desetih žensk (20%).

Neprijetnih občutkov se običajno sramujemo in jih raje skrivamo pred drugimi. Še same ne razumete, zakaj ob takem srečnem dogodku pridejo na plano strah, jeza, zamerljivost, neprespanost, žalost, utrujenost in podobno. Potrebno je stalno prilagajanje novemu družinskemu članu, ki nemalokrat zamaje tudi partnerski odnos. Lastna pričakovanja so postavljena previsoko, zato ste stalno preobremenjeni in v stresu.

Vsa ta občutja in misli so v poporodnem obdobju povsem normalna. Z njimi se srečuje ogromno žensk, a o tem ne govorijo, ker mislijo, da je z njimi nekaj narobe, da niso dovolj dobre mame, da ne znajo poskrbeti za svojo družino in podobno. Pogosto so tudi prepričane, da ne bodo našle razumevanja in podpore med svojimi bližnjimi, kar je prepogosto žal res.

Zato v mesecu novembru odpiramo podporno skupino za mamice, ki želijo premagati poporodno depresijo. Diskretnost in molk zagotovljena, zato brez skrbi.

Za prijavo in dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 030 711 444 ali pišite na zvcbohinj@zd-bohinj.si .  

Oglejte si tudi