Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Skupaj za varnost obiskovalcev gora

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik sta 18. decembra podpisala sporazum o sodelovanju.
Namen sporazuma je okrepiti sodelovanje med obema subjektoma, ki opravljata naloge v gorah. Gre predvsem za pomoč pri vzdrževanju in obnovi planinske infrastrukture, pri skupnih strokovnih usposabljanjih in posvetih, izmenjavi informacij o razmerah v gorah, testiranju planinske in gorniške opreme, sodelovanju na področju radijskih komunikacij, sodelovanju pri pripravi Nacionalnega programa varnosti v gorah, skupnih preventivnih aktivnostih ipd. Policija bo v okviru svojih zmožnosti zagotavljala helikopterske prevoze in nudila pomoč z materialnimi sredstvi.

 

Veniger in Rotovnik sta poudarila, da policija in planinska zveza že vrsto let zelo dobro sodelujeta, s sporazumom pa bosta to sodelovanje še okrepili in skupaj bolje zagotavljali visoko raven varnosti obiskovalcev slovenskih gora.


Predsednik PZS Bojan Rotovnik je ob tem dejal: »Planinska zveza Slovenije je ena najbolj množičnih in najstarejših nevladnih organizacij v Sloveniji. S svojo dejavnostjo pokriva ogromno različnih dejavnosti v slovenskem gorskem svetu, zato smo zelo veseli, da nam je uspelo skleniti dogovor s slovensko policijo. Upamo na zelo korektno in vsebinsko bogato sodelovanje predvsem na področju preventivnega delovanja v gorskem svetu.«

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa je poudaril: »Kar se tiče  sporazuma med policijo in Planinsko zvezo Slovenije moram reči, da je bilo sodelovanje že sedaj izjemno dobro. Drži pa, da če partnerja podpišeta sporazum, sta k temu še bolj zavezana. Ker gre za varnost ljudi v naših gorah, v naših planinah, je seveda pomembno, da zelo dobro skupaj sodelujemo tako na področju usposabljanja, skupnega zagotavljanja varnosti, preventivnih aktivnosti itd. Na podlagi sporazuma bomo pripravili še skupni letni akcijski načrt, preko katerega se bo ta sporazum tudi implementiral.«

Oglejte si tudi