Oceni objavo

Srečanje gorenjskih turističnih delavcev

Letošnje srečanje gorenjskih turističnih delavcev so izredno lepo organizirali člani TD Naklo.

Udeleženci smo si ogledali lepote in znamenitosti Naklega in okolice. Vrhunec srečanja pa je bila podelitev priznanj Gorenjske turistične zveze.

 

V Bohinju letos častimo dve nagrajenki Gorenjske turistične zveze. Na pobudo Turističnega društva Bohinj je priznanje prejela modna oblikovalka Jana Vilman, za oblikovanje zgodbe in novih bohinjskih oblačil. Jana je raziskala, kaj je bohinjsko, in z inspiracijo v preteklosti oblikovala sodobno zgodbo. Bistvo linije oblačil je, da je Bohinj kraj, kamor se umakneš pred mestnim vrvežom, kjer je domače in sproščeno. Zato so takšna tudi oblačila. Na njih se ponavlja cvetlični motiv bohinjskega šopka, z encijanom, planiko, murko in rododendronom. Ta oblačila se lahko nosijo vsak dan, ne da bi se počutili kot v uniformi. Na tržnici, za informacijskim pultom in ob neformalnih ali formalnih priložnostih, ko se želi poudariti, da prihajamo iz Bohinja.

 

Druga nagrajenka Gorenjske turistične zveze iz Bohinja je Ančka Cvetek, ki je ena tistih domačink, zaradi katere se mnogo turistov v Srednji vasi ustavlja in fotografira njene prekrasne nageljne. Vedno govori o njih z ljubeznijo in z veseljem. Vsako leto jih neguje in vzdržuje. Že dolga leta si TD Bohinj izposoja Ančkine nageljne za okrasitev balkona za Vasovanje in smo ji hvaležni za njeno pomoč.

 

 

Turistično društvo Bohinj

Oglejte si tudi