Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
9°C
TOR.
22°C
14°C
Oceni objavo

Kviz gasilske mladine

Oktober obeležujemo gasilci kot mesec požarne varnosti z namenom ozaveščanja javnosti o vlogi preventive, samozaščite in reševanja. Oktober je tudi mesec, ko se gasilska mladina iz občin Bled, Bohinj in Gorje intenzivno pripravlja na gasilski kviz.

Kviz gasilske mladine je tekmovanje, kjer se mlade, razdeljene v tri starostne kategorije, preizkuša v znanju gasilske preventive, gašenja, v poznavanju gasilske organizacije, gasilske zgodovine pa tudi v praktičnih spretnostih gasilskih veščin, kot so navezave, poznavanje orodja, spajanje cevi na trojak ipd.

 

Zadnjo oktobrsko soboto je Mladinska komisija, zadolžena za delo z mladimi v GZ Bled - Bohinj, organizirala Kviz gasilske mladine. Tekmovanje so gostili v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, ki se je izkazala za gostoljubno, varno in zelo primerno lokacijo za izvedbo takšnega tekmovanja. Za pomoč in nudenje vse potrebne infrastrukture se na tem mestu vodstvu vojašnice najlepše zahvaljujemo.

 

Gasilskega kviza se je letos udeležilo skoraj 200 otrok iz vseh treh občin. Po opravljenem praktičnem in teoretičnem preizkusu smo počakali na rezultate udeleženih skupin. Pri najmlajših so zmagali pionirji PGD Gorje, drugo mesto so zasedli pionirji PGD Nemški Rovt, tretjega pa pionirji PGD Gorje. V kategoriji mladincev so bili najboljši mladinci PGD Gorjuše, sledili so jim mladinci PGD Gorje in nato mladinci PGD Bohinjska Češnjica. V najstarejši kategoriji pripravnikov pa so vsa tri mesta zasedle ekipe iz PGD Koprivnik.

 

Prvi dve uvrščeni ekipi iz vsake kategorije sta se uvrstili naprej na regijsko tekmovanje, ki je bilo 9. novembra v Kranjski Gori. Vse ekipe so upravičile svojo uvrstitev na regijski nivo in dosegle visoka mesta. Čestitamo!

 

 

Urška Jamar, MK GZ Bled - Bohinj

 

Oglejte si tudi