Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

9. sveta maša za policiste

Gorenjski policisti so v nedeljo, 6. oktobra, v župnijski cerkvi svetega Martina v Srednji vasi v Bohinju organizirali že deveto sveto mašo za slovenske policiste. Pri maši so se policisti poklonili tudi spominu na pokojne in aktivne policiste.

Mašo je ob spremstvu policijskega vikarja Janeza Novaka in domačega župnika Branka Potočnika vodil izredni profesor za moralno teologijo msgr. dr. Ivan Štuhec, ki je v pridigi poudaril, da so poslanstvo in vrednote policije tisto, čemur je tudi zaradi občutka velike etične in moralne vrednosti potrebno nameniti največ pozornosti. Izpostavil je predvsem osredotočenost na varovanje življenja in premoženja ljudi, pomoč ljudem in plemenitost policijskega dela, kar daje poklicu posebno težo in odgovornost.

 

Po maši je sledilo še družabno sruženje policistov, njihovih družinskih članov in povabljenih. Blejski policisti so udeležencem svete maše in drugim prisotnim delili preventivno gradivo in nasvete ter jim odgovarjali na vprašanja. Organizatorji so posebej izpostavili, da se s tovrstnimi dogodki policisti vključujejo v življenje krajanov ter poklicu tako dodajajo čast in spoštovanje.

 

Pokojnim in aktivnim policistom so se na maši poleg vodstva policije poklonili še francoski in italijanski policijski ataše in predstavnik avstrijske policije iz koroškega okrožja.

 

 

Policisti PP Bled

 

Oglejte si tudi