Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Zbiranje predlogov za celovito prometno ureditev Ukanca

Občina Bohinj je v okviru projekta LocAlp izdelala idejne rešitve za celovito prometno ureditev Ukanca, s ciljem, da se mirujoči motorni promet čim bolj umakne z neposredne obale Bohinjskega jezera, da se zmanjša motorizirani promet tako na regionalni cesti k Savici kot na lokalni cesti v Ukanc ter da se zagotovi varno in uporabnikom privlačno infrastrukturo za izvajanje in upravljanje mehkih oblik mobilnosti.

Reševanje navedene prometne, okoljske, naravovarstvene in podnebne situacije na širšem območju Ukanca sledi ključnim strateškim dokumentom in je skladno s cilji Načrta upravljanja TNP 2016-2025, podnebnimi cilji in strategijo prehoda iz tradicionalne v trajnostno prometno politiko v občini Bohinj, kot je opredeljena v Celostni prometni strategiji Bohinja.

Predlagane tehnične rešitve in ukrepi predstavljajo celostno urejanje in optimalne rešitve v idejni fazi. V postopku razprave ter priprave nadaljnje izvedbene projektne dokumentacije je možno določene rešitve nadgraditi, poenostaviti, spremeniti ali ukrepe, ki so manj pomembni za doseganje ciljev, tudi opustiti.

Zato vas vabimo, da s svojimi predlogi in pripombami sodelujete pri oblikovanju končne rešitve ureditve prometa na območju Ukanca.

Predloge, pripombe in vprašanja lahko posredujete do 26.3.2021, po elektronski pošti na naslov: darinka.maraz.kikelj@obcina.bohinj.si ali po klasični pošti na sedež Občine Bohinj, Triglavska cesta 35, Bohinjska Bistrica.

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na tel. št. 04 577 01 21.

Sredi marca bo izvedena tudi javna predstavitev predloga rešitev. O točnem datumu vas bomo obvestili.

Oglejte si tudi