Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Obvestilo - Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Bohinj

Obveščamo vsa kmetijska gospodarstva, društva in ostale potencialne prijavitelje, da bo letošnji javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Bohinj, zaradi potrebnega predhodnega sprejema novega pravilnika in potrditve le-tega s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), objavljen v drugi polovici leta. Predlog pravilnika je trenutno v postopku potrjevanja na ministrstvu. Po potrditvi s strani ministrstva, pa mora biti pravilnik sprejet še s strani Občinskega sveta Občine Bohinj.

V ta namen apeliramo na kmetijska gospodarstva, da z naložbami, povezanimi s primarno kmetijsko proizvodnjo, v zvezi s katerimi načrtujejo pridobitev občinskih sredstev na osnovi navedenega razpisa, nekoliko počakajo, saj je predpogoj za odobritev sofinanciranja iz tega naslova, da kmetijsko gospodarstvo pred oddajo vloge na razpis z aktivnostmi v zvezi z naložbo še ni pričelo.

Oglejte si tudi