Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
25°C
13°C
JUTRI
18°C
14°C
2032

BOHINJSKA USODNA PRIVLAČNOST MED SIROM in VINOM

Po Bohinjski Bistrici bo ta konec tedna dišalo po vinski kapljici ter dobrotah iz mleka in sira. Turistično društvo Bohinj vabi na 5. Praznik sira in vina, ki bo v soboto, 25. avgusta 2018, od 15. do 23. ure v Dvorani Danica. V Bohinju je sicer tradicija sirarstva prisotna že od 13. stoletja.

Obiskovalce čaka pester program z degustacijami sira, mlečnih izdelkov in vina ter možnostjo nakupa le teh, okušali bodo lahko specialitete, pripravljene s sirom, otroci bodo lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah, za kulturni del programa pa bodo poskrbeli številni pevci, plesalci in folklorne skupine Bohinja.

»Svojo ponudbo na stojnicah bo predstavilo enajst sirarjev in deset vinarjev iz različnih koncev Slovenije,« napoveduje vodja prireditve Jure Sodja iz Turističnega društva Bohinj. Slaba vremenska napoved ga tokrat ne skrbi, saj bo celotno dogajanje potekalo v veliki pokriti Dvorani Danica. »Veseli nas, da bo na prireditvi predstavljena odlična gostinska ponudba, saj šefi Gostilne Danica že pripravljajo fantastično ponudbo. Vse jedi vsebujejo sir ali mlečne izdelke, ki se vsem gostom nudijo v manjših porcijah z manjšimi cenami, razlog pa tiči v želji organizatorja, da se cel dan kroži po prizorišču in malo po malo poskuša, degustira in predvsem uživa ne tej edinstveni kulinarični prireditvi. Bogat bo tudi spremljevalni program.«

Bohinjci imajo poleg odličnega planšarskega sira, mohanta in ementalca tudi izjemno vino. Pravzaprav grozdni napitek, saj Gorenjska ni vinorodna dežela. »Na Prazniku sira in vina bodo obiskovalci spoznali našo vinsko kraljico, ki bo predstavila butični pridelek bohinjskega grozdnega napitka zadnjih petih let. Konec meseca bomo Bohinca spet potopili na skrivno lokacijo sredi globokega Bohinjskega jezera in ga za martinovo dvignili ter okušali letino,« pravi Jure Sodja, vodja prireditve, ki obiskovalce sobotne prireditve nagovarja tudi k sodelovanju v nagradni igri. »Obiskovalci bodo lahko ocenjevali težo velikega hlebca sira. Tisti, ki se bo z napovedjo najbolj približal dejanski teži, pa bo domov odšel s hlebčkom te bohinjske specialitete.«

Cena vstopnice za odrasle znaša 10 evrov, v njej pa je všteta vstopnina in 6 degustacijskih kuponov. Otroci do 16. leta imajo prost vstop.


Parkiranje je omogočeno na velikem parkirišču ob Dvorani Danica, prireditev pa bo ob vsakem vremenu.

 

 

Dogajanje z lanskega Praznika sira in vina si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://we.tl/9UkWWHnBZh 

 

Za vse dodatne informacije  in AKREDITACIJE PREDSTAVNIKOV MEDIJEV, vam je na voljo vodja prireditve Jure Sodja, na telefonski številki 040/572-611 ali na naslovu jure.sodja@bohinj-info.com.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi