Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Informacijska točka Europe Direct Gorenjska

Na Gorenjskem že od začetka letošnjega leta v partnerskem delovanju organizacij BSC Kranj, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske ter Razvojna agencija Sora deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska.

V Evropski uniji deluje več kot petsto informacijskih centrov Europe Direct, ki predstavljajo lokalno povezavo med Evropsko unijo in njenimi državljani. Ponujajo splošne informacije o EU ter državljane napotijo na specializirane vire informacij. Mreža informacijskih točk Europe Direct (ED) je eno najpomembnejših orodij Evropske unije za informiranje državljanov o EU, zlasti o pravicah državljanov EU in prednostnih nalogah EU, ter spodbujanje participativnega državljanstva na lokalni in regionalni ravni.

 

Z aktivnostmi Europe Direct Gorenjska na regionalnem in lokalnem nivoju ponujamo odgovore na vprašanja o Evropski uniji, organizirali bomo več dogodkov povezanih z EU ter pripravili avdio-vizualno gradivo.

Tako smo v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska izvedli dogodke EU in otroci, EU in prostovoljci, EU in medgeneracijsko sodelovanje ter EU in tehnike hitrega branja. Do konca leta pa bomo izvedli še delavnice na temo EU in lokalno okolje, EU in ekologija, SOLVIT za državljane ter EURES za državljane.

 

Na nas se lahko obrnete, če imate vprašanje o Evropski uniji, vas zanima možnost zaposlovanja v EU, vas zanima selitev v državo članico EU, vas zanima brezplačno informacijsko gradivo o EU ali pa bi radi aktivno prispevali k prihodnosti delovanja EU.

 

O dogodkih, novicah in dogajanju v EU vas bomo obveščali tudi preko e-biltena, ki izhaja 6-krat letno. Na naše e-novice se lahko prijavite na mail: jasmina.bagar@ragor.si ali preko Facebook profila Europe Direct Gorenjska. Več informacij o dogodkih pa si lahko preberete na spletni strani www.ragor.si

 

Če imate vprašanje o EU, vprašajte EUROPE DIRECT GORENJSKA!

 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in na lokalnem nivoju s strani Občine Jesenice.

 

 

Eldina Čosatović, mag., RAGOR

Oglejte si tudi