Organizator: TURIZEM BOHINJ
Kontaktni podatki organizatorja: info@bohinj.si, +386 (0)4 574 75 90.
Vstopnina: 12,00€
Družina Gartner se že od leta 1999 ukvarja s predelavo mleka v mlečne izdelke, značilne za Bohinj. V ta namen so zgradili manjšo sirarno, kjer predelajo doma namolzeno mleko v sir, mohant, maslo in albuminsko skuto.
Za namen prikaza izdelave sira in prikaza življenja na kmetiji so zgradili model sirarne na kmetiji, kjer si lahko ogledate postopek predelave mleka v sir in skuto, ter se tudi sami preizkusite v sirarjenju.
Pod mentorstvom planšarja boste izdelali lastni sir in zeliščno maslo, na voljo pa bo tudi degustacija domačih izdelkov kmetije.
INFORMACIJE:
- CENA: 12,00 €/osebo
- OBVEZNE PRIJAVE: vsaj 1 dan pred delavnico na: info@bohinjgartner.com

