Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
25°C
2°C
Oceni objavo

V PRIHAJAJOČEM LETU VAM ŽELIMO:


·  Da vsakodnevno zaužijete dovolj sadja in zelenjave,

·  popijete zadosti tekočine (vode ali nesladkanega čaja),

·  omejite sol in sladkor v prehrani,

·  se gibate vsaj 30 minut na dan,

·  se vsakodnevno čim več smejite in tako poskrbite za svoje duševno zdravje,

·  in da uživate v življenju.

 

Če za doseganje navedenih želja potrebujete podporo, nasvete ali dodatno motivacijo, nas lahko obiščete na individualni svetovanjih, na katere se je potrebno predhodno naročiti na telefonsko številko 030 708 565 ali preko e-pošte: zvcbled@zd-bled.si .

Vas zanima, kako je praznično obložena miza vplivala na vaš krvni sladkor ali na vaš krvni tlak? Obiščite nas na meritvah, ki bodo v četrtek, 4. 1.2024 med 9. in 10. uro v Kulturnem domu Zasip ali pa sredo,  10. 1. 2024 med 9. in 10. uro v prostorih Društva upokojencev v Spodnjih Gorjah, kjer bomo poleg merjenja namenili nekaj besed inkontinenci oziroma nenadzorovanemu uhajanju urina in/ali blata. Z vami bova diplomirana medicinska sestra in diplomirana fizioterapevtka.

Za vse, ki se borite z odvečnimi kilogrami, vas 22.1.2024 ob 17. uri vabimo na delavnico Zdravega hujšanja, ki bo potekala v sejni sobi Zdravstvenega doma Bled. Zaradi omejenega števila prostih mest, so potrebne predhodne prijave na telefonsko številko 030 708 565 ali preko e-pošte: zvcbled@zd-bled.si

31. januarja 2024 obeležujemo Svetovni dan brez cigarete. Če ste kadilci, je lahko ta dan za vas dan velike spremembe in opustite kajenje oziroma uporabo drugih tobačnih izdelkov. Ker se zavedamo, kako velik in težak je ta korak, vam ponujamo strokovno individualno in skupinsko podporo pri opuščanju te zasvojenosti. Potrebne so predhodne prijave na telefonsko številko 030 708 565 ali preko e-pošte zvcbled@zd-bled.si .

Vse nosečnice in njihove partnerje pa tudi v prihajajočem letu vabimo na delavnico Priprave na porod in starševstvo. Tekom šestih srečanj boste prejeli ključne informacije o poteku nosečnosti in poroda, o socialnih pravicah, o dojenju, o (pozabljenih) mišicah medeničnega dna, o skrbi za novorojenčka in skrbi za čiste in zdrave zobe. Delavnica se bo pričela 8. januarja 2024 ob 18. uri v klubski sobi Medgeneracijskega centra Bled. Potrebne so predhodne prijave na mail zvcbled@zd-bled.si

 

Nika Teran, dipl. m. s., mag. zdr. – soc. manag.

Oglejte si tudi