Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

V petek se začenjajo Blejski dnevi

Bled, 19. julij - V petek, 20. julija, se na Bledu začenjajo letošnji Blejski dnevi. Župan Janez Fajfar je dejal, da na Bledu na letošnje dogajanje ob tej tradicionalni prireditvi že težko pričakujejo. ''Veseli me, da je Bled poln in da zvečer, ko greš po Bledu, zares dobiš občutek, da si v turističnem kraju,'' je dejal župan. Pravi tudi, da je zelo dobro, da je struktura gostov na Bledu različna in da ti prihajajo iz tako različnih krajev sveta. ''Zdaj žanjemo, kar smo na področju promocije leta in leta sejali, skrbi me pa, kako bo v prihodnje, saj se na državni ravni denar za promocijo drastično zmanjšuje'', še dodaja župan.

 

Letošnje Blejske dneve bo zaznamoval tudi letalski šou nad jezerom, kar pa skrbi Društvo za varstvo okolja Bled. Na svoji spletni strani so člani društva zapisali, da je Bled zaščiten prostor, kamor hrup letal in njihovi izpuhi ne sodijo, še posebej pa so zaskrbljeni zaradi napovedanega preleta Pilatusa.

 

In kaj se bo na Blejskih dnevih dogajalo v petek, 20. julija?

Sejem domače in umetnostne obrti se bo v Zdraviliškem parku začel ob 10h, takrat bo zaživela tudi kulinarična ponudba na stojnicah na Promenadi. 

 

Promenadni koncert godbe Gorje bo v petek  ob 18h, v Festivalni dvorani pa bodo ob 19h odprli razstavo ob 50 letnici festivala Slovenska popevka. Na Promenadi se bo ognjeni šou skupine Čupakabra začel ob 21h, ko se bodo ob Vili Prešeren začeli tudi vodni in svetlobni efekti. Z glasbo se bodo festivalu Slovenska popevka poklonili ob 21h 15 s koncertom Mance Špik, ob 22h pa bo laserska projekcija na grajsko skalo.

Oglejte si tudi