Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Na sejmu CMT o lepotah Slovenije

Stuttgart, 13. – 28. januar 2017 – Recept za nasmeh in naklonjenost na obrazu obiskovalcev sejma: prijazna beseda in pripravljenost odgovoriti na njihova vprašanja ter ponuditi pomoč pri raziskovanju. Mreža postajališč za avtodome se je že tretje leto zapored predstavljala na enem največjih sejmov za turizem in prosti čas v Evropi, na sejmu CMT Urlaubmesse Stuttgart, ki ga je tudi letos obiskalo več kot 220 tisoč ljudi.
Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je imela svoj pult v okviru razstavnega prostora Slovenske turistične organizacije, ki se je že drugo leto zapored predstavljala v hali 6, na prostoru A11. Skupaj z Odborom upravljavcev kampov Slovenije smo Slovenijo kot karavaning destinacijo uspešno in aktivno predstavljali vse dni sejma. 

Koordinatorka projekta MPZA SLO Petra Krnc pravi: „Za nami je še ena nepozabna izkušnja. Številni zanimivi klepeti z obiskovalci so nas prepričali, da je Slovenija dovolj zanimiva tudi nemškim turistom in verjamem, da se bo želja po tem, da bi od blizu spoznali našo deželo, med tujimi gosti le še povečevala. Od nas pa je odvisno, ali jim bomo znali pripraviti primerne vsebine in ponuditi nepozabno doživetje in posebno izkušnjo v okoljih, ki jih bodo obiskali.“ 

V Nemčiji ugotavljajo, da zaradi vse večjega števila popotnikov z avtodomi narašča tudi potreba po postajališčih za avtodome. Med avtodomarji je namreč vse več tistih, ki se želijo s svojimi vozili ustaviti v nekem okolju in tam ostati dan ali dva. Postajališča za avtodome so tako priložnost predvsem za turistično manj razvite lokalne skupnosti, da dobijo nove obiskovalce in lahko razvijajo potenciale do te mere, da dolgoročno omogočijo tudi nova delovna mesta. 

V projekt je trenutno vključenih 56 občin. Občine-partnerice v projektu so poleg nosilne Mirne in Občine Bled še Benedikt, Brežice, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Kranj, Krško, Ljutomer, Loška dolina, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Železniki, Žiri in Žužemberk.

 

S promocijskimi aktivnostmi občine-partnerice nadaljujejo že v teh dneh – trenutno se predstavljajo na Nizozemskem, na sejmu v Leeuwardnu, kjer so prav tako združili moči z Odborom upravljavcev kampov pti Turistično-gostinski zbornici Slovenije, prihodnjo sredo pa bo v okviru spremljevalnega dogajanja na letošnjem sejmu Natour Alpe-Adria 2017 v Ljubljani tudi okrogla miza z naslovom Neizkoriščene možnosti avtodomarskega turizma v Sloveniji, kjer bodo o različnih pogledih na avtodomarski turizem med drugim razpravljali tudi predstavniki MPZA SLO.

Oglejte si tudi