Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
9°C
-4°C
JUTRI
6°C
1°C
2855

Vozniki pozor, vrtičkarji in šolarji na prometnih površinah

Na svetovni dan zdravja, 7. aprila, je v vrtcu in na osnovni šoli potekala akcija Peš v vrtec in Peš v šolo. Veliko število vrtičkarjev v spremstvu staršev in šolarjev se je tega dne odločilo, da svojo pot opravi peš, s kolesom ali skirojem.

Staršem sporočamo, da je na spletni strani OŠ Bled objavljen Načrt šolskih poti OŠ Bled, POŠ Ribno in POŠ Bohinjska Bela, katerega naj bi se držali otroci in njihovi spremljevalci. Vse voznike opozarjamo, da na območju šolskih poti vozijo počasi, previdno in strpno. Nekateri odseki ob sedanjih razmerah nimajo možnosti ureditve s pločniki in so zato za pešce nevarni. Kolesarji naj se držijo desnega roba cestišča, obvezna je uporaba zaščitne čelade.

Pešačenje, kolesarjenje in vožnja s skirojem predstavlja prvi korak na poti k udejanjanju Celostne prometne strategije Občine Bled, usmerjene v trajnostno mobilnost. Na ta način si želimo zagotoviti učinkovito in enakopravno dostopnost za vse, pri čemer je poudarek na omejevanju osebnega motornega prometa in porabe energije ter na spodbujanju trajnostnih potovalnih načinov. Celostno urejen promet pomeni bolje izkoriščeno prometno infrastrukturo, nižje stroške, manj zastojev, več zadovoljstva, manj onesnaževanja, izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev in povečanje možnosti za uspešen razvoj.

Zato ste v teh lepih spomladanskih dnevih, vabljeni vsi, da opravite kakšno pot tudi brez avtomobila in prispevate svoj kamenček v mozaiku lepšega okolja za nas in naše otroke

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij