Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Sproščeno preživljanje prostega časa na Maretovem ranču

Pomlad ni samo čas, ko narava ponovno ozeleni, spomladansko deževje znova napolni hudourniške struge in ptičje petje ustvari glasbeno kuliso v naravi, ampak tudi čas, ko Maretov ranč po »zimskem« spanju 1. maja znova odpre svoja vrata za obiskovalce.

Na Maretovem ranču, ki leži v osrčju Jelovških gozdov, le nekaj kilometrov oddaljen od Bleda in Radovljice, vsako leto spomladi pripravijo različne aktivnosti in dogodke, ki v naravo privabijo vse več obiskovalcev. Poseben čar planšarije predstavlja predvsem njena lega v osrčju gozda in občutek odmaknjenosti od urbanega življenja, saj ranč ni dostopen z osebnimi avtomobili, ampak zgolj peš. Hoja do planšarije pa ne predstavlja prevelikega napora niti za tiste, ki le poredko obujejo pohodne čevlje in v roke vzamejo pohodne palice. Ranč lahko predstavlja vmesno postojanko na potepanju po Jelovici, ali pa končno destinacijo, kjer se lahko odpočijejo in se okrepčajo z različnimi doma pripravljenimi jedmi in sokovi, ter sodelujejo v različnih aktivnostih., ki so primerne za obiskovalce vse starosti.
Vsako soboto od maja do oktobra bodo potekale delavnice za odrasle pod vodstvom Andreje Kerč, kjer se bodo obiskovalci lahko naučili osnov slikanja na svilo ali steklo, izdelave mozaikov iz barvnega stekla, poslikali pa si bodo lahko tudi lastno ptičjo hišico. Tisti malo manj spretni pa si bodo lahko ogledali že tradicionalno, neposredno v naravo umeščeno razstavo naravoslovnih fotografij Toneta Trebarja ali pa si na travniku privoščili sproščeno prebiranje knjig iz knjižnične zbirke.

Veliko pozornost na ranču posvečajo tudi najmlajšim, saj za njih planšarija predstavlja še posebej veliko doživetje. Otroci, se lahko prosto sprehajajo v ogradi z domačimi živalmi, kot so koze, kokoši in konji ali pa se igrajo z družinskim kužkom.

Poskrbljeno je tudi za tiste s tekmovalno žilico, ki lahko svojo natančnost in mirno roko preizkusijo v lokostrelstvu ali kegljanju, ravnotežje pa pri adrenalinski hoji po slackline-u.

Topli sončni poletni in spomladanski dnevi so kot nalašč za oddih v naravi in Maretov ranč s svojimi dejavnostmi ponuja aktivno preživljanje prostega časa prav za vse, ki iščejo sproščen oddih. Brez, da bi za to potrošili veliko časa in denarja. Organizator pa obljublja še veliko več poletnih dejavnosti, ki jih lahko spremljate na facebook strani Maretovega ranča.

A.K.

Oglejte si tudi