Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
14°C
8°C
Oceni objavo

Uspehi mladih atletov

2. Atletski miting "Mladi asi atletike"

Konec avgusta je bil v Domžalah mednarodni ateltski miting, na katerem so dobro nastopili tudi blejski alteti.    Nina Lukanc je tekla 100 in  200m , Alja Polanec 200m ,  obe v kategoriji pionirk U16 . V starostni skupini U14 - pionirji, je Žiga Lešnjak tekmoval na razdaljah na 60m in 200m. 

Ponovno so dosegli svoje najboljše rezultate, kar je dobra napoved pred državnim prvenstvom, ki bo konec septebra v Celju. Sojenje je potekalo brez napak, za kar  je poskrbel glavni sodnik Jure Lešnjak AD Bled.

 

Teden prej je v Radovljici potekalo odprto prvenstvo Gorenjske "Radovljica 2015".

Navkljub počitniškemu vzdušju so atleti iz Slovenije, Avstrije in Bolgarije prikazali dobro pripravljenost. Med prijavljenimi tekmovalci so bili tudi štirje atleti AD Bled.

 

Žiga Lešnjak je v kategoriji U14 tekmoval v teku na 60m, v teku na 300m pa je tekel v kategoriji U16. Kakor vedno se je suvereno in pogumno boril s starejšimi od sebe.

Nina Lukanc je v kategoriji starejših pionirk v teku na 100m dosegla odlično drugo mesto in močno izboljšala osebni rekord.

Alja Polanec in Tinkara Piber - U16 sta 300m razdaljo pretekli najhitreje do sedaj in premočno zmagali v svojih skupinah.

Da je tekmovanje potekalo po pravilih AZS sta med številnimi sodniki skrbela člana in sodnika AD Bled, in sicer kot glavni sodnik na stezi Jure Lešnjak ter Nejc Pretnar, so sporočili iz AD Bled.

Čestitamo!

Oglejte si tudi