Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Triglav triatlon Bled 2020

Po svetovnem prvenstvu v zimskem plavanju konec letošnje zime bo v letošnjem septembru Bled ponovno gostil veliko športno prireditev, Triglav Triatlon Bled 2020, ki bo v Veslaškem centru v Mali Zaki v soboto, 19. septembra.

Triatlon na Bledu ima bogato zgodovino. Leta 1984 je bilo namreč prav na Bledu prvo tekmovanje v triatlonu v Sloveniji, vse od leta 2003 pa so triatlonske preizkušnje v izvedbi TK Triatlon Kamnik in v sodelovanju s Turizmom Bled stalnica. Veseli smo, da korona tega tekmovanja ni odnesla….

 

Kot je povedal vodja tekmovanja Miro Kregar, je Bled zibelka slovenskega triatlona, zato ga veseli, da »smo letošnje tekmovanje lahko rešili«. Že pomladi bi namreč na Bledu moralo biti veliko mednarodno triatlonsko prvenstvo »Bled Challenge 2020«, na katerega se je že prijavilo več kot tisoč tekmovalcev iz več kot 40 držav sveta, vendar je prvenstvo padlo v vodo. »Za manjše športne prireditve, do 500 udeležencev, se da dobiti soglasje NIJZ, tako da ga imamo«, pravi Kregar, ki pričakuje, da bo skupaj z organizatorji na letošnjem tekmovanju do 500 udeležencev.

Letos bo tekmovanje potekalo samo en dan, 19. septembra, s štarti in cilji v Olimpijskem veslaškem centru v Mali Zaki. Prvo tekmovanje se začne ob 10. uri, najprestižneje, olimpik triatlon, pa ob 13. uri. Plavanje bo potekalo v Mali Zaki, kjer bodo tudi starti kolesarskega in tekaškega dela. Kolesarski krog bo potekal iz Male v Veliko Zako, na Pristavo, do železniške postaje Bled – Jezero in nazaj v Malo Zako, tekaški pa iz Male Zake do Vile Prešeren in nazaj. 

 

Prireditev je namenjena tako profesionalnim tekmovalcem kot rekreativcem v več kategorijah in težavnostih.  Več na http://trisport-klub.si/triglav-triatlon-bled-ze-spet/

Velik športni dogodek pozdravljata tudi blejski župan Janez Fajfar in direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj. Kot pravi župan, je Bled poleg vsega, kar je, tudi prizorišče največjih športnih tekmovanj. »Šahovska olimpijada, svetovna in ostala prvenstva v veslanju, start etape Gira leta 2001, hokejska tekmovanja, svetovna prvenstva in pokali v biatlonu, zimskem plavanju, evropski olimpijski festival mladih, prvenstva v golfu in malem golfu, svetovno prvenstvo v kastingu,…je le nekaj tekmovanj na najvišji ravni, ki so se zgodila na Bledu«. Zato je seveda potrebna tudi primerna športna infrastruktura, ki pa ne zraste sama po sebi, poleg te pa je velika prednost Bleda tudi turistična in namestitvena infrastruktura v neposredni bližini tekmovanj. Ni namreč veliko krajev na svetu, kjer udeleženci tekmovanj spijo takorekoč  na štartu. 

 

»Triatlonci so dobri gostje, zelo nas veseli, da so z nami v jesenskem času, ko je manj povpraševanja klasičnih dopustnikov. Bled poleg pogojev za izvedbo velikih športnih prireditev nudi tudi izjemno kuliso, ki gre potem s fotografijami in posnetki po svetu. Zares smo ponosni, da vsako leto lahko gostimo najboljše športnike in športnice na svetu in to v različnih panogah«, pa pravi direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj.

Oglejte si tudi