Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Tek na Talež

Člani ŠD Ribno smo po 15 letih zopet obudili priljubljeni tek na Talež
Letos smo se člani Športnega društva Ribno ponovno odločili izvesti tek na Talež. Tekmovanje je bilo v preteklosti med tekači zelo priljubljeno, saj so se ga udeleževali v velikem številu. Med množico ravninskih tekov predstavlja poseben izziv.

 

Prvič po letu 1997 je 12. avgusta pred štartno črto nekaj metrov pred savskim mostom v Ribnem stalo 28 pogumnih tekačev in 5 tekačic. Najmlajši je štel 9, najstarejši pa kar 76 let. V za tek odličnih vremenskih pogojih so morali premagati 8,5 km  razdaljo. Proga se je po počasi, a vztrajno vzpenjala in dosegla vrhunec z vzponom na skoraj 900 m visoki Tolsti vrh. Premagati ta klanec res ni bil mačji kašelj. Sledil je spust do Lovske koče na Taležu, kjer je bil cilj tekmovanja. Tekmovalci so se tu zasluženo okrepčali z napitki, sadjem in obaro,  kremnih rezin pa je bilo dovolj tudi za navijače. Sledilo je prijetno druženje ob koči in prav vsi so bili navdušeni nad prečudovitim razgledom. Marsikomu so na dan privreli Prešernovi verzi o Bledu in okolici. Najbolj nas veseli, da so bili z organizacijo tekmovanja in progo zadovoljni prav tekači. To nam daje elana za prihodnje, da tek izvedemo še bolje.

Med moškimi je zmagal Boštjan Hrovat pred Marjanom Zupančičem in Robom Svenškom. Najhitrejša med ženskami je bila Neža Mravlje pred Lidijo Pajk in Andrejo Ferlan. Vsi najboljši in najboljše so dobili praktične nagrade. Čestitamo vsem udeležencem, saj so vsi zmogli premagati progo.

Teka ne bi mogli izvesti brez finančne pomoči sponzorjev in PGD Ribno, ki nam je posodilo vozilo in opremo. Iskreno se jim zahvaljujemo. Posebna zahvala vsem prostovoljcem, ki ste v različnih funkcijah pomagali pred, med in po tekmovanju.

Rezultate in fotografije si lahko ogledate na spletni strani ŠD Ribno (www.sd.ribno.si).  Upamo, da se prihodnje leto vidimo v še večjem številu.

Povezave

www.sd.ribno.si

Oglejte si tudi