Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Evropsko prvenstvo v veslanju

Bled - Na evropskem prvenstvu v španski Sevilli bodo nastopile tri slovenske posadke – dvojni četverec, kjer bodo nastopili Aleš Zupan, Jan Špik, Gašper Fistravec in Luka Špik, lahki dvojni dvojec z Matevž Malešičem Juretom Cvetom in lahki skifist Rajko Hrvat. Selektor Miloš Janša je po poškodbi Mateja Rojca moral iskati zamenjavo zanj v dvojnem četvercu. Po opravljenih testiranjih pretekli vikend se je odločil za Aleša Zupana, Jure Grace pa ostaja doma.

 

Slovenija tako ne bo imela čolna med dvojni dvojci, kjer sta bila originalno prijavljena Aleš Zupan in Jure Grace, in med enojci, kjer je selektor sprva preigraval možnost nastopa Luke Špika, potem pa drugega člana dvojnega dvojca, ki ne bi zapolnil četverca.

Na koncu v Sevillo potuje sedem veslačev, medtem ko je Matej Rojec že na rehabilitaciji poškodbe hrbtenice.

 

Aleš Zupan, Jan Špik, Gašper Fistravec in Luka Špik bodo nastopili v konkurenci 13 čolnov, med njimi pa zagotovo najbolj izstopata posadki Nemčije in Hrvaške, aktualna olimpijska prvak in podprvak. Lani je naša posadka, od katere sta v sedanji postavi Jan Špik in Gašper Fistravec, na EP osvojila bronasto medaljo, ima pa zato letos na mestu štrokerja izkušenega Luko Špika.

 

Med lahkimi dvojni dvojci, kjer za Slovenijo nastopata Matevž Malešič in Jure Cvet, so najštevilčnejše prijave, saj bo v konkurenci kar 22 čolnov.

V lahkem enojcu, ki je sicer neolimpijska disciplina, pa bo v konkurenci 14 skifistov nastopil Rajko Hrvat.

 

Letošnje evropsko prvenstvo je prvič postavljeno v spomladanski termin, ko je bila ponavadi na sporedu prva tekma svetovnega pokala. Zaradi bolj zanimivega termina je letos konkurenca verjetno najbolj obsežna in zgoščena doslej. Na EP bo nastopilo 543 tekmovalcev in tekmovalk iz 34 držav, od najboljših pa manjka le Velika Britanija.

 

Strokovni štab naše reprezentance sestavljajo selektor in glavni trener Miloš Janša ter trenerja Jan Ilar in Iztok Butinar. Z ekipo potuje še maser Marko Roner, vodi pa jo Jernej Slivnik.

 

 

Športni pozdrav!

 

Jernej Slivnik

Oglejte si tudi