Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Jesenska modna revija sadja v Vrtcu Bled

Prav potiho se je prikradla med nas jesen in nas razveselila z jesenskimi dobrotami iz narave. Otroci v vrtcu so na različne načine spoznavali lastnosti tega čarobnega letnega časa, ko nas narava bogato obdari (s prelepimi jesenskimi barvami in okusnimi pridelki) in se hkrati pripravlja na počitek.
Med 23. in 27. septembrom smo v vrtcu praznovali teden jeseni. Z otroki se takrat pogovarjamo o letnem času, o spremembah v naravi, v naravi iščemo znanitelje tega pisanega letnega časa, prebiramo zgodbice o jeseni, otroci so se odpravili na jesenski izlet ter v naravi iskali skriti zaklad (sladko presenečenje)...

Obiskala pa nas je tudi tetka Jesen in nam pripravila modno revijo jesenskih okusnih pridelkov. Po modni pisti so se sprehodili hruška, jabolko, grozdje, sliva, kostanj in buča ter predstavili svoje zdravilne lastnosti ter kje jih lahko še okusimo (hruškov kompot, jabolčni zavitek, kostanjev pire, bučna juha itd). Po reviji so sledili še "Okusi jeseni", kjer so otroci pokušali vse dobrote narave tega letnega časa - postrežene od samih sadnih modelov. Otroci so lahko kasneje jesenske pridelke izrazili tudi na umetniški način - s plesom in likovnim izražanjem na igrišču.


Skratka, dobrodošla jesen!

Oglejte si tudi