Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Prevzem nagrade za natečaj HUDOdobra TELOvadnica na OŠ Bled

Na OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled smo se v mesecu aprilu prijavili na javni natečaj HUDOdobra TELOvadnica, v izvedbi Fakultete za šport Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Namen projekta je opozarjanje na nujnost posodobitve šolskih telovadnic z vidika zagotavljanja kakovostne in varne vadbe. V okviru projekta bodo posodobili eno šolsko telovadnico. Da bi se tudi naša šola potegovala za prenovo, smo posneli video pod mentorstvom športnih pedagogov in Jureta Čeboklija, v katerem smo prikazali različne dejavnosti v naši telovadnici.
Navdušeni smo bili, da je naša šola med 167 prispelimi videoposnetki prišla med deset finalistov nagradnega natečaja. Na šoli smo 1. junija 2017 pripravili slavnostno prireditev, katere so se udeležili tudi predstavniki Občine Bled gospod podžupan Toni Mežan, predstavnica Fakultete za šport dr. Vedrana Sember, predstavnica Zavarovalnice Triglav gospa Zinka Zavrl Križaj, predstavnica Elan Invente gospa Nataša Albreht, gospod Davo Karničar ter ravnateljice sosednjih osnovnih šol ter vrtca. Na prireditvi so nas učenci ponovno navdušili s svojimi gibalnimi sposobnostmi, plesom, igranjem na hopi žoge ter glasbo. Vse točke sta odlično povezovala naša voditelja in se odlično znašla tudi v pogovoru z gospodom Davom Karničarjem, ki je naši šoli ob koncu prireditve podelil tudi nagrado, ki jo je v imenu šole prevzela ravnateljica Nataša Ahačič in jo podarjata podjetji Elan Inventa in Zavarovalnica Triglav za SLOfit, in sicer opremo za športno-vzgojni karton.

Z zasluženo nagrado bodo športni pedagogi še naprej skrbeli za redno spremljanje telesnega in gibalnega razvoja naših osnovnošolcev in jih spodbujali, da pri tem premagujejo tudi sami sebe.

Povezave

Os-bled

Oglejte si tudi