Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Teden otroka v Ribnem

Ribenski šolarji se vsako leto veselijo prvih oktobrskih dni, ko ob tednu otroka povabijo v šolo svoje babice in dedke. Letos sta za ustvarjalno druženje poskrbela čebelarja Danijela in Blaž  Ambrožič. Gospod Blaž nam je  vsem skupaj z veseljem predstavil delo čebelarja in zanimivo, urejeno in organizirano  življenje čebel. Poudaril je pomen uporabe medu in ostalih  čebeljih izdelkov tako v prehrani kot v skrbi za zdravje in boljše počutje. V čebelarski delavnici so učenci in stari starši z gospo Danijelo izdelali svečko iz čebeljega voska. V slaščičarski delavnici pa so babice, dedki in učenci uživali ob peki medenjakov pod budnim očesom kuharice, gospe Jožice Šorli. Ob zaključku ustvarjalnega dopoldneva je po šoli dišalo po medu, mi pa smo se z našimi dragimi gosti sladkali z medenjaki in si obljubili, da se naslednje leto spet srečamo.

Učence,starše, stare starše in krajane je KUD Ribno v sodelovanju s Sandijem Vidicem, povabilo na ličkanje v Bodešče h  Koselnu. Spomnili so se, kako so si po  vaseh kmetje še ne dolgo tega, pomagali ob večjih kmečkih opravilih. Po opravljenem delu pa so se znali tudi poveseliti.

 Poleg medgeneracijskega druženja smo, v okviru šolskega projekta FIT FOR KID, učence v tednu otroka povabile k jutranjemu razgibavanju. Dvakrat  so se pred poukom učenci z učiteljicama  Alenko Čeh in Jano Černe v telovadnici razgibavali, izvajali različne športne dejavnosti in se igrali.

Tretješolci z učiteljico Alenko Čeh in kuharico Jožico Šorli so nas razveselili z okusno zelenjavno juho. Juho so pripravili  iz zelenjave, ki smo jo pridelali na šolskem eko vrtu. Prav zato se nam je zdela še bolj slastna.

Prvošolčki so si skupaj z učiteljicama Blanko Valant in Nušo Poljanec ogledali gasilski dom v Ribnem, kjer jih je gostoljubno sprejel predsednik gasilcev Damjan Mulej. Učenci so spoznali gasilsko opremo, vozila in izvedeli mnogo zanimivega o gašenju, reševanju in delu članov prostovoljnega gasilskega društva Ribno.

V soboto pa so otroci  KS Ribno v Zadružnem domu  v Ribnem uživali ob glasbeni pravljici Janeza Bitenca Medvedki na semnju, ki so jo pripravili in izvedli učenci in učenke Glasbenega centra DO RE MI.

 

                                                                                           Meri Poklukar POŠ Ribno

Oglejte si tudi