Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Iz pomladi v poletje na podružnici Ribno

Ribno - Po razgovorih z učenci, s starši, z učitelji, z vodstvom šole in kordinatorko  akcije, ki vzpodbuja aktivno pot v šolo- Pešbus in Bicivlak, Bojano Lukan z Občine Bled, smo  na naši šoli maja uspešno izpeljali štirinajstdnevno akcijo pešačenja in vožnje s kolesom v šolo. Učiteljica Meta Skumavec je s sodelavkami pripravila načrt poti, postaj in urnik. Učenci so v spremstvu učiteljic, staršev, starih staršev in ostalih odraslih uživali v hoji in vožnji  s kolesom v šolo. Ob zaključku akcije smo ugotovili, da je aktivna pot v šolo pomembna za zdravje, samostojno navajanje na udeležbo v prometu in skupno druženje pred poukom.  Z obiskom, s čestitkami in s prisrčnimi darilci nas je razveselil župan Občine Bled Janez Fajfar z željo, da bi nas akcija res vzpodbudila k aktivni poti v šolo.

Učenci dramskega krožka z mentoricama Nušo Poljanec in Blanko Valant so s predstavo Pika Nogavička razveselili otroke  iz vrtca Bled, s predstavo Kako je Pavliha Kukca prodal pa otroke iz vrtca Gorje.

Tridesetega maja smo si v Festivalni dvorani na Bledu z zanimanjem ogledali trojezično dramsko uprizoritev pravljic, legend treh dežel prepletenih z uglasbenimi izštevankam in plesom, ki so nam jo predstavili udeleženci mednarodnega projekta Trije jeziki- en oder. Ponosni smo na učence dramskega krožka z mentorico Nušo Poljanec in blejske učence 5.b razreda z učiteljico Matejo Sirk, ki so domiselno in prisrčno predstavili Bled z okolico. Čestitamo pa tudi učencem in mentorjem iz Avstrije in Italije, ki so nam njihovo pravljico in legendo približali tudi v slovenskem jeziku. Projekt treh dežel so četrtega junija uspešno predstavili v Gemoni v Italiji. S petjem, plesom in igro so se kulturno povezali učitelji in otroci treh dežel, ne ločijo jih ne različni jeziki in ne meje.

Učenci prvega in drugega razreda z učiteljico Nušo Poljanec so se udeležili tabora Rdečega križa v Radovljici. Ogledali so si centralno skladišče RK, prikaz dela s policijskimi psi, prikaz oživljanja in ukrepanja ob nujnih medicinskih stanjih, se poučili o varnem rokovanju ob najdbi eksplozivnih sredstev. Ob aktivnem poslušanju in sodelovanju so se učenci naučili marsikaj novega. Tudi letos smo se odzvali na povabilo Slovenske Karitas in pridno zbiramo zvezke v akciji Pokloni zvezek.

Prvi poletni mesec smo na podružnici pričeli pravljično in čarobno predvsem s prvošolčki in z drugošolčki, ki so skupaj z učiteljicama in kuharico prespali v šoli, ob veselem druženju, branju pravljic in nepozabnem obisku prijazne čarovnice in dveh zabavnih duhcev, ki so vse skupaj zazibali v miren spanec obarvan z lepimi sanjami.

 

Meri Poklukar

Oglejte si tudi