Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
3°C
2°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
6818

ROŽNATI OKTOBER NA BLEDU

Oktobra obeležujemo mesec boja proti raku na dojki, ki je najpogostejša oblika raka pri mlajših in starejših ženskah. Rožnati oktober je namenjen predvsem ozaveščanju o raku dojk, o zdravem načinu življenja in o pomenu zgodnjega odkrivanja omenjene kronične bolezni.

2. oktobra smo rožnati oktober z dogodkom Hoja za upanje 2018, obeležili tudi na Bledu. Zdravstveno vzgojni center Bled se je, s sodelovanjem na dogodku, pridružil Europi Donni (slovensko združene jaz boj proti raku dojk) in Medgeneracijskemu centru Bled.

K boju proti raku na dojki je prispeval tudi Medgeneracijski center Bled. Gospe so tekom leta zbirale ideje in pletle rožnate pletenine, ki bodo ves oktober krasile drevesa pod Festivalno dvorano na Bledu.

Pred pričetkom sprehoda smo z udeleženci spregovorili še nekaj besed o zdravem načinu življenja, ki pa ne vključuje le gibanja in prehrane, temveč tudi udeležba na preventivnih pregledih, zdravstveno-vzgojnih delavnicah in na nacionalnih presejalnih programih SVIT, ZORA in DORA. Potem pa smo se z rožnatimi pentljami, v boju proti raku na dojki, skupaj sprehodili okrog jezera.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij