Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Rebalans proračuna

Bled - Blejski občinski svet bo na redni februarski seji, ki bo v torek, med drugim obravnaval že prvi rebalans proračuna za letos. Kot so zapisali na Občini Bled, je razlogov za rebalans več: Na prihodkovni strani so največje spremembe povezane s spremenjeno dinamiko nekaterih večjih prihodkov, načrtovanih že v lanskem letu in prihodki, ki so vezani na sofinanciranje letos, to pa so obnova v Zdravstvenem domu Bled, dela v športnem parku pri osnovni šoli in dela na Bohinjski Beli, ki so načrtovana za prihodnje leto.  

Na odhodkovni strani največje spremembe predstavljajo uskladitve načrtov razvojnih programov, skladno z investicijsko oz. razpisno dokumentacijo,

zlasti pri zagotavljanju lastne udeležbe  oziroma pogojev za pričetek investicij, kot so zemljišča, služnosti in parkirišče na območju Vezenin. Poleg tega  sta v rebalans uvrščena še nakupa Mrakove domačije in stanovanja na Kolodvorski 48. Prihodki se tako skupaj povečujejo za nekaj manj kot 600.000 evrov, tako da skupaj znašajo nekaj več kot 11,5 milijona evrov,  odhodki pa se skupaj povečujejo za dobrih 550 tisoč evrov  in skupaj znašajo nekaj več kot 11,7 milijona evrov.   

Prenos sredstev na računu iz leta 2012 se bo po predlogu zmanjšal  na dobrih 176.000 evrov.

Oglejte si tudi