Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Praznik Občine Bled in srečanje objezerskih krajev Slovenije

Bled - Osrednja slovesnost ob letošnjem občinskem prazniku bo v nedeljo, 10. aprila, ob 18. uri v Festivalni dvorani Bled. Nagrajence smo predstavili v preteklih dneh, svojevrsten uvod v letošnji praznik pa bo veliko srečanje objezerskih krajev Slovenije.

Tradicionalno, že 21. srečanje objezerskih krajev Slovenije bo letos 9. aprila na Bledu v organizaciji Turističnega društva Bled in Občine Bled. Pričakujejo okrog 300 obiskovalcev iz vse Slovenije, ki bodo med drugim obiskali Blejski grad in Stražo ter si ogledali razstavo o Triglavskem narodnem parku v Info centru Triglavska roža.

Poleg družabnega dela srečanja bo potekal tudi strokovni posvet na temo »Vloga lokalne skupnosti pri upravljanju voda«, na katerem bodo predstavljeni ukrepi Občine Bled za izboljšanje stanja Blejskega jezera, limnološka dejavnost na Bledu, raziskovalni projekt Life + StopCyanoBloom, upravljanje jezer na avstrijskem Koroškem, beseda pa bo tekla tudi o razmejitvi obveznosti in pristojnosti pri upravljanju z vodami in režimi na njih med državo in občinami. Na srečanju pričakujejo tudi prisotnost ministrice za okolje in prostor Irene Majcen in direktorja Direkcije RS za vode Tomaža Prohinarja.

V večernem delu srečanja bosta sodelovala tudi minister za gospodarstvo Jakob Počivalšek in direktorida Direktorata za turizem in internacionalizacijo, Eva Štravs Podlogar.

Oglejte si tudi