Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
8°C
JUTRI
20°C
14°C
Oceni objavo

PRAZNIČNI DECEMBER NA BLEJSKEM GRADU

Blejski grad vsak december postane pomembno središče kulturnega dogajanja na Bledu. Tudi letos vas vabimo na dogodke, ki smo jih pripravili za vse generacije. Od glasbenih koncertov, prireditve za otroke do srednjeveških plesov in likovnih razstav, o katerih vam več informacij posredujemo v nadaljevanju.

 

S pozitivno energijo v december in v leto 2015

Bid Bang Radovljica in Zavod za kulturo Bled vas vabita na koncert »Feeling good«, ki bo 12. decembra, ob 20. uri v Festivalni dvorani na Bledu. Radovljiški ljubiteljski big band pod vodstvom profesorja glasbe mag. Blaža Trčka v letošnjem letu in prav s tem koncertom obeležuje 15-letnico svojega nastanka. Člani zasedbe, v polni sestavi združuje 20 članov, želijo s pomočjo glasbe širiti dobro energijo povsod, kjer nastopajo. Tudi v tujini, kjer so konec avgusta uspešno gostovali v nemškem Siegnu. Skozi tokratni koncertni večer nas bodo popeljali na valovih lahkotnega swinga in nas med drugimi spomnili na legendarnega Frenka Sinatro, na Michaela Bubla (nedavno je gostoval tudi v Sloveniji) in klasike Jožeta Privška. Vabljeni v petek, 12. 12., ob 20. uri v Festivalno dvorano. Vstopnina je 15 evrov, karte so na voljo na mojekarte.si, v TIC Bled in uro pred predstavo na recepciji Festivalne dvorane.

 

S pravljico pod roko po grajskih poteh

Pravljična pot na Blejski grad. Med dvema obiskoma decembrskih dobrih mož bomo na Blejskem gradu pripravili dogodek, namenjen otrokom, njihovim staršem in vsem, ki imate radi pravljične junake. Saj veste, pravljic ni nikoli preveč! Prireditev se bo začela 20. decembra, ob 15. uri ob vznožju pešpoti na grad (Grajsko kopališče), kjer bodo vas in vaše otroke pričakali vodniki. Ob pripovedovanju zgod in nezgod pravljičnih junakov se bomo odpravili na grad. Tam bomo skupaj okrasili grajsko božično drevo, ki smo ga poimenovali Drevo prijateljstva in si v Viteški dvorani ogledali otroško baletno predstavo Labodje jezero blejskega društva Moj Klub. Dobimo se v soboto, 20. 12., ob 15. uri ob vznožju pešpoti na grad na Grajskim kopališčem. Vstopnina je cena vstopnice na Blejski grad.

 

Drevo prijateljstva / Tree of Friendship

Sočasno s prireditvijo Pravljična pot na Blejski grad poteka tudi akcija na družbenem omrežju facebook z namenom povezati družine in otroke z vsega sveta in prenesti lepe misli v prazničnem času.  Otroci bodo lahko že pripravljene okraske (dobili jih bodo pri vodnikih na Pravljični poti) opremili z dobrimi željami in jih podpisali, lahko pa jih naredijo tudi doma in prinesejo s seboj. Nato jih bodo obesili na Drevo prijateljstva in po lastni izbiri fotografijo okraska objavili tudi na Facebook/TreeOfFriendship. Vsak obiskovalec Blejskega gradu si bo po 21. decembru z Drevesa prijateljstva lahko izbral enega, ga odnesel domov in poiskal njegovega lastnika na facebook-u. Vabljeni k sodelovanju!

 

Evropske božične pesmi

Tik preden se podamo v novo leto vas  27. decembra., ob 17. uri vabimo v Viteško dvorano na Blejski grad na koncert evropskih božičnih pesmi Ta dan je vsega veselja,. Vokalni ansambel Pevska šola Musica pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša je reprezentativna zasedba pevcev, vključenih v izobraževanje znotraj Pevske šole Musica. Prepoznavnost je sestav zgradil s poudarkom na poučevanju vokalne tehnike in z natančnim pristopom h glasbenim partituram. Stremi k doseganju pevskega izvajanja, ki omogoča snemanje tematsko razvrščenih programov, koncertiranje v odličnih dvoranah ter sodelovanje na državnih in mednarodnih glasbenih festivalih. Vabljeni na koncert 27. 12., ob 17. uri! Vstopnina je cena vstopnice na Blejski grad.

 

Ples z graščakom

Na Blejskem gradu tudi zaplešemo, čeprav brez prave plesne dvorane. Našega graščaka, Viteza Gašperja Lambergarja in ostale člane grajske srednjeveške skupine boste lahko spremljali ali pa tudi zaplesali z njimi  na zadnji dan letošnjega leta, 31. 12.. Z lahkotnim plesnim korakom se bomo podali tudi v prihodnje leto, in sicer 1. 1. in 10. 1. 2015, vedno ob 11. uri. Vabljeni! Vstopnina je cena vstopnice na Blejski grad.

 

Bled kot ga vidijo domačini, likovna razstava

V Galeriji Stolp je do 5. januarja 2015 na ogled razstava likovnih del, ki so jo jih v jesenskih likovnih delavnicah pod vodstvom profesorice likovne vzgoje Anje Bunderla ustvarili domači ljubiteljski ustvarjalci. Vabljeni na ogled do 5. 1. 2015, vsak dan med 8. in 18. uro. Vstopnina je cena vstopnice na Blejski grad.

 

Zavod za kulturo Bled

 

Oglejte si tudi