Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

POZIV K PODAJI PREDLOGOV ZA PREDSEDNIKA IN ČLANE OBČINSKE VOLILNE KOMISIJE OBČINE BLED TER NJIHOVE NAMESTNIKE

Skladno z določbo 35. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/0883/12 in 68/17) občinsko volilno komisijo sestavljajo predsednik in trije člani ter njihovi namestniki. Predsednik volilne komisije in njegov namestnik se imenujeta izmed sodnikov ali izmed drugih diplomiranih pravnikov. Ostali člani volilne komisije in njihovi namestniki se imenujejo po predlogih političnih strank, drugih organizacij občanov v občini ter občanov.

V prvi polovici junija 2022 poteče mandat aktualnih članov občinske volilne komisije.

Zato vas na podlagi določbe 87. člena Poslovnika občinskega sveta Občine Bled pozivamo, da komisiji za mandatnavprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) do vključno dne 05.05.2022 posredujete predloge kandidatov za predsednika, člana ter namestnike s priloženimi njihovimi soglasji (vzorec soglasja prilagamo). Pri predlogu za predsednika in namestnika predsednika je treba predložiti tudi dokazilo o izpolnjevanju  pogoja, da je kandidat sodnik ali diplomirani pravnik (denimo kopija diplome pravne fakultete ipd.).

Za morebitna vprašanja se lahko obrnete na  tajnico KMVVI Aleksandro Žumer na elektronsko pošto aleksandra.zumer@bled.si ali tel. št.: 04/575 0133.

Oglejte si tudi