Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Pomlad se prebuja tudi v Knjižnici Blaža Kumerdeja

April je navadno mesec precej muhastega vremena, zato je obisk knjižnice vsekakor prava izbira za krajšanje deževnih popoldnevov. Več o našem programu najdete v brošurah, ki so fizično dostopne v naših knjižnicah in na spletni strani (https://www.rad.sik.si/). Vsi naši člani lahko dostopate tudi do Baze slovenskih filmov, kjer je možna knjižnična izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu. 

Ves mesec april bo v Knjižnici Blaža Kumerdeja na ogled razstava ilustracij slovensko-ruskega slikarja Nikolaja Mašukova, s katerimi je obogatil knjigo Viljema Gogale POTopis.

Knjižko Gledališko je v marcu otroke razveselil s predstavo Ovčka, ki je prišla na večerjo, ki si jo je v dvorani MGC-ja ogledalo veliko najmlajših ljubiteljev gledališča. V petek, 5. aprila, ob 17. uri bo na ogled nova predstava Knjižka Gledališka, zabavna in prav nič strašna lutkovna predstava. Ta bo prikazala, kako je tudi med tako velikimi, močnimi in strašnimi bitji, kot so dinozavri, zmagala pamet. Predstava z naslovom Pošastozavri in jabolko spora v izvedbi Gledališča Bičikleta je namenjena otrokom od tretjega leta dalje. Vse najmlajše vabimo še na pravljične rokodelnice, slikarsko delavnico in angleške pravljice.

Zadnja dva četrtka v mesecu sta rezervirana za prireditve za odrasle. 18. aprila bo ob 19. uri predavanje Roka Čadeža, ki bo govoril o iskrenosti, 25. aprila ob 19. uri pa bo Miha Avbelj skupaj s člani posadke predstavil potovanje z naslovom Z vetrom čez Atlantik.

Vabimo vas tudi na knjižni sejem Naj gre knjiga v dobre roke, ki bo v soboto, 20. aprila, med 9.00 in 12. uro pred knjižnico v Radovljici. Za simbolično ceno bodo na voljo ohranjene odpisane in podarjene knjige.

S koncem aprila zaključujemo 14. sezono bralne akcije za odrasle Ta veseli knjižni svet. Letošnja tema je Slovenija, zato smo za razdelitev obsežne teme uporabili naslove znanih slovenskih popevk in narodnozabavnih skladb. Tako z ljudsko Jaz pa pojdem na Gorenjsko opozarjamo na domoznansko pomembne avtorje in njihova dela, s Slakovo V dolini tihi vabimo k branju domačijskih povesti, popevka Med iskrenimi ljudmi Majde Sepe združuje spomine in osebna pričevanja, Slovenec sem Slovenskega okteta pa življenjepisne romane. Na zgodovinske romane opozarjata pesmi Ne bom pozabil na stare čase in Domiceljeva Slovenskega naroda sin, pozabili pa nismo niti na mladinske romane, ki jih napoveduje pesem Mlade oči Ditke Haberl. Uspešnica skupine Gu gu Mi imamo se fajn vabi k branju knjig z bolj humorno vsebino, Dravski most Nece Falk pa povezuje kriminalne romane. Vabljeni, da izpolnite zgibanko, ki je objavljena tudi na spletni strani knjižnice in ocenite vsaj sedem del. Vsem sodelujočim bomo ob zaključku akcije, ki bo v začetku junija, podelili priznanje in nagrado. Vabljeni k sodelovanju. 

Urška Kljajič

 

Oglejte si tudi