Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Policisti bodo nadzirali uporabo varnostnega pasu

Bled - Gorenjski  policisti  bodo v tem tednu po vsej Gorenjski, tudi na Bledu,  poostreno nadzirali uporabo varnostnega pasu na vseh sedežih v motornih vozilih, saj je  varnostni  pas  najučinkovitejša varnostna  naprava  za  preprečevanje posledic  v prometnih  nesrečah.  Tudi sicer zakon določa, da morajo biti osebe v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripete  na  način, kot ga je določil proizvajalec vozila; otrok, manjši od 150  cm  pa  mora  biti  zavarovan  z zadrževalnim sistemom, ki je primeren njegovi telesni masi.


V  motornem  vozilu,  ki ni opremljen z zadrževalnim sistemom, ni dovoljeno prevažati otrok, mlajših od treh let, otroci starejši od treh let in manjši od 150 cm pa se smejo prevažati le na sedežih, ki niso prednji sedeži.

 V  letošnjem  letu  so  gorenjski  policisti  obravnavali  13.086  prekrškov, od tega 2.181 zaradi neuporabe varnostnih pasov odraslih in  92 pri prevozu otrok. V prometnih nesrečah je bilo udeleženih 995 voznikov motornih vozil, varnostnega pasu ni uporabljalo 160 voznikov in 9 potnikov, so sporočili s PU Kranj.

Oglejte si tudi