Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
13°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

POGUMNO V PODJETNIŠTVO

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske in Občini Bled se zavedamo, da bo prav podjetnost, ustvarjalnost in inovativnost v prihodnosti ključnega pomena. Zato se trudimo spodbujati podjetnost že v osnovnih šolah z vključitvijo učencev v podjetniške krožke. V okviru Podjetniških krožkov so učenci iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled spoznali pojem podjetništva, se lotili skupinskega reševanja problemov, uporabljali so različne tehnike ustvarjanja idej, se seznanili s temeljnimi elementi poslovnega modela, obiskali okoliške podjetnike, izvedli poslovno idejo in napisali mini poslovni načrt. Svojo poslovno idejo so predstavili na zaključnem srečanju podjetniških krožkov v Šolskem centru Škofja Loka, kjer so sodelovali mladi podjetniki iz 17 osnovnih šol iz območja Zgornje Gorenjske in škofjeloškega območja. V 3 minutni predstavitvi / "pitch-u" so predstavili podjetniško ekipo, kako so prišli do poslovne ideje, v čem so boljši od konkurence, kdo so kupci njihovega izdelka ali storitve, na kakšen način bodo služili denar, opredelili prihodke, stroške in dobiček.

Z veseljem vam predstavljamo podjetniško idejo mladih podjetnikov iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled:

Učenci: Eva Tičar, Taja Turel, Jana Ferjan, Zala Soklič, Ina Učakar, Nikolina Bjelanović, Medeja Ulčar, Ruby Razinger, Tara Radović, Pia Mlakar in mentorica Lara Gradišar

Naziv podjetja: IZJEMNY TEAM d.o.o

Opis poslovne ideje:

"Naša podjetniška ideja je bila, da naredimo ročno izdelan unikaten nakit, kasneje pa smo se odločile, da naredimo tudi še nekaj obeskov za ključe, katere smo naredile iz starega blaga, ki smo ga našle doma. Izhajale smo iz problema, da nam v trgovini nakit ni bil všeč ali pa je bil popolnoma predrag. Zato smo izdelale zapestnice, verižice in uhane, ki so bili barviti in primerni za nošenje tako malih otrok kot tudi za mamice in učiteljice. Svoje izdelke smo nato prodajale pred šolo, izbrale pa smo si dan, ko so na šoli potekale tudi govorilne ure in smo tako dobile veliko kupcev. S prodajo smo bile zelo zadovoljne."

Na srečanjih se jim je pridružila tudi SPOT svetovalka ga. Hermina Biščević, ki je preverila njihovo poslovno idejo, finančni načrt podjetja, predstavila aktualne razpise za podjetništvo in jim brezplačno registrirala »navidezno« podjetje.

 

Hermina Biščević

Koordinator projekta Podjetniški krožki

Projekt financira Občina Bled

Oglejte si tudi