Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

PISMO OBČANKE: Južno blejsko obvoznico so narčtovali že pred 87 leti

Pred seboj imam odločbo Občine Bled št.: 2650/38. Citiram odlomek: »Za ta okoliš ne obstaja regulacijski načrt, razen načrta banovinske cestne uprave za novo tranzitno cesto BledMlinoBohinj. Načrt trase te ceste je odobrilo ministrstvo za gradbe dne 21. 6. 1937, M. G. br. 14969«.

Danes, po več kot osemdesetih letih, še vedno iščemo najboljšo rešitev za obvozno pot na Bled. Predviden obvoz bo daljši za 15 km v eno smer. Ali smo domačini kolateralna škoda ali morebiti sovlagatelji investicije »obvoznica«? Ali projektant oziroma investitor, predvsem pa Občina Bled, niso upoštevali težav in škode, ki bo nastala zaradi podaljšanega obvoza. Že skoraj mirujoči promet v Betinskem klancu je bil velik prispevek, a sprejet z razumevanjem. Saj bo potem bolje!

Obvoz bo vsakemu vozniku motornih vozil povzročil dodatni strošek. Prizadeti bodo dnevni migranti, podjetniki in vsa dostava. Kaj pa podaljšano bivanje predšolskih otrok, varovanje starejših in še bi lahko naštevala? Predvsem je potrebno upoštevati, da je v današnjem hitrem načinu življenja tudi izgubljen čas strošek.

Vprašanje: ali odgovorni razmišljajo o povračilu stroškov vsem prizadetim in ali bodo vsi prizadeti enostavno sovlagatelji nove obvoznice? Tako enostavno in z nekorektnim odnosom do prizadetih pač ne gre!

Anica Svetina

Opomba uredništva:
V sredo, 21. februarja, 2024, je v Infocentru Triglavska roža Bled potekala novinarska konferenca na temo prometnega režima v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu. Sklicatelj konference, investitor, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (v nadaljevanju DRSI), je navzočim predstavil potek prometnega režima. Promet bo potekal prek Betinovega klanca, vzpostavljena bo polovična zapora. Več informacij je na voljo tukaj

Oglejte si tudi