Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Vandalizem na kolesih v javni rabi

V zadnjem času opažamo, da se na kolesih v sistemu za avtomatizirano izposojo "Bled. Green ways." prihaja do povečanega vandalizma. Iz električnih koles so poizkušali ukrasti baterijo, na kolesih, ki so zaklenjena v sistemu sedi mladina, in s tem posledično uničuje ključavnice, nekdo zateguje zavore, posamezniki se na električnih kolesih izživljajo na način, da kolo poženejo do maksimalne hitrosti potem pa na silo zavirajo, kar izrablja gume. Kolesa nemalokrat uporabljajo premladi, mlajši od 14 let.

Splošni pogoji dostopa in uporabe sistema za izposojo koles Bled Green Ways v Občini Bled jasno določajo, da so uporabniki storitev sistema lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let. Pri tem opozarjamo, da je uporaba čelad v Sloveniji obvezna za vse kolesarje do dopolnjenega 18. leta starosti. 

Prosimo vse, ki kakorkoli uničujejo sistem za avtomatizirano izposojo koles, namerno ali nenamerno, prenehajo s svojim početjem. Verjetno ni potrebno poudarjati, da se popravila za škodo, krije iz proračuna Turizma Bled oz.posledično Občine Bled. V primeru, da se bodo kršitve še naprej pojavljale pri istih osebah, bomo primorani ukiniti posamezne račune oz. prekrške ali kazniva dejanja prijaviti Policijski postaji Bled. Ob registraciji vsak uporabnik podpiše izjavo, da se strinja s »Splošnimi pogoji dostopa in uporabe sistema za avtomatizirano izposojo koles BLED Green Ways«, kar Turizmu Bled daje pravico, da uporabniku vsako poškodbo zaračuna po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja.
Na vse občane in uporabnike sistema apeliramo, da s kolesi v javni rabi in tudi ostalimi javnimi površinami ravnajo skrbno, očividce pa pozivamo, da svoja opažanja sporočijo Turizmu Bled ali prijavijo na Policijsko postajo Bled. Poskrbimo, da Bled (p)ostane podoba raja.

Oglejte si tudi