Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
12°C
JUTRI
31°C
13°C
Oceni objavo

POLETNE POČITNICE PREHITRO MINEJO

...so nam dejali uporabniki Dnevnega centra Naj mladih ne vzgaja ulica Društva Žarek, ko smo se v začetku šolskega leta zopet v popoldanskih urah srečali v dnevnem centru in enotah dnevnega centra na Bledu, Gorjah in Kranjski Gori.

Da so počitnice minile aktivno smo poskrbeli tudi zaposleni in prostovoljci v dnevnem centru. Kot vsako leto smo ob koncu šolskega leta poskrbeli za zaključno zabavo, tako v dnevnem centru kot v enotah. Že prvi teden počitnic pa smo nadaljevali z brezplačnimi delavnicami z naslovom »Sproščeno v poletje«. Sprva smo izvedli tridnevne v Kranjski gori, ki se jih je udeležilo 17 otrok iz Kranjske Gore in okolice. Pridružili pa sta se nam tudi deklici iz Koroške Bele in Bleda. V prvem tednu julija pa smo podobne delavnice, ki pa so trajale pet dni, izvedli tudi v Medgeneracijskem centru na Bledu, katerih pa se je udeležilo kar 29 otrok iz enot Bled in Gorje. Delavnice so bile brezplačne. Ob tej priložnosti bi se zahvalili podjetju Čarman Bled, ki nam je omogočil brezplačne vožnje z vlakcem od Zake do Športne dvorane. Mesec julij smo nato nadaljevali z dvema obiskoma Kmetije Smolej. Obisk smo organizirali za vse uporabnike, tako z dnevnega centra kot enot.  Otroci so na kmetiji neizmerno uživali, kljub temu, da so morali tudi delati. Spoznali so, da življenje na kmetiji ni samo jahanje konj in vožnja s kočijo, temveč tudi skrb za živali ter za njihov življenjski prostor. V istem mesecu smo obiskali še Blejski grad. Brezplačen obisk Blejskega gradu nam je omogočil Zavod za kulturo Bled, kateremu se zahvaljujemo. Vroče dni smo si osvežili v blejskem jezeru in obiskali Bohinjsko Belo, si ogledali slap Iglica ter se sprehodili po tematski poti imenovani »Godrnjačeva pot«. Ta nas je vodila po obrobju Bohinjske Bele, po poti, ki jo je v starih časih prehodil medved, poimenovan Godrnjač, ki je prihlačal v vas. V mesecu avgustu smo sicer načrtovali več aktivnosti, vendar nam jo je (pre)večkrat zagodlo vreme. Kljub temu pa nam je uspelo, da smo se kopali v blejskem jezeru.

Ves čas počitnic pa smo bili aktivni tudi v dnevnem centru na Jesenicah, kjer so otroci in mladostniki kvalitetno preživljali prosti čas ob delavnicah, družabnih igrah, pikadu, ročnem nogometu ali zgolj samo ob druženju. Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, ki so pripomogli, da je počitniški program za otroke in mladostnike potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju.

Ob začetku šolskega leta pa smo ponovno prešli v popoldanski delovni čas in sicer je Dnevni center na Jesenicah odprt vsak delovni dan od 13.00 do 19.00, enota Bled vsak ponedeljek od 13.00 do 16.00 v prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine na Bledu, enota Gorje vsako sredo od 13.00 do 16.00 v prostorih sejne sobe na Občini Gorje ter enota Kranjska Gora vsak četrtek od 13.00 do 16.00 v knjižnici Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora.

Pripravil: Primož Bezjak

Oglejte si tudi