Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
30°C
16°C
PET.
32°C
16°C

Arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije letos tudi na Bledu

Največji festival arhitekture, nepremičnin in kakovostnih ureditev, Odprte Hiše Slovenije (OHS), se bo letos odvijal med 27. in 29. majem po vsej Sloveniji. Poslanstvo festivala je najširši javnosti približati kakovostno slovensko arhitekturo. Festival odpira vrata že trinajstič zapored in letos ponuja pester izbor novih, prenovljenih in drugih zanimivih stavb, ki si jih bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali pod strokovnim vodstvom arhitektov, lastnikov in uporabnikov. Tema letošnjega dogajanja je »ARHITEKTURA V NOVI REALNOSTI«, s katero želijo organizatorji spodbuditi dialog o vlogi in pomenu arhitekture v času velikih družbenih in okoljskih sprememb.

Čas, v katerem živimo, preizkuša našo civilizacijo na zelo različnih nivojih. Planet, družba, gospodarstvo, okolje, kultura in vrednote se spreminjajo hitreje, kot se ljudje nanje navajamo in odzivamo. Arhitektura bistveno vpliva na kakovost življenja posameznika in celotne družbe. Organizatorji želijo s festivalom OHS poudariti njeno pomembno vlogo, ki pa je lahko v družbi uresničena le s poglobljenim razumevanjem njenega poslanstva.

Program tridnevnega arhitekturnega festivala letos odpira vrata izbranih stanovanj in družinskih hiš, vrtcev in šol, poslovnih, kulturnih institucij, knjižnic in ustvarjalnih prostorov za umetnike, ter več turističnih objektov in športnih stavb. Na Bledu si bodo obiskovalci lahko ogledali Medgeneracijski center Vezenine Bled (termin ogleda: nedelja, 29. 05. 2022 ob 16:00), ki ga sestavljajo večnamenski javni objekt za kulturne in družabne dejavnosti občine Bled ter ločena objekta, ki vsebujeta vsak po 30 oskrbovanih najemnih stanovanj. Letos svoja vrata odpira še Hiša na Bledu (termin ogleda: nedelja, 29. 05. 2022 ob 14:00 in ob 15:00), ki jo zaznamujejo dvovišinski prostori, obilica lesa in naravne svetlobe ter nekaj živopisnih eklektičnih dodatkov.

Celoten program festivala si lahko ogledate na spletni strani OHS. Prijave so za vse oglede obvezne in so že odprte. Število mest je omejeno.

Vljudno vabljeni, da vstopite v odlično slovensko arhitekturo!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi