Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Občinski svet danes tudi o podražitvah komunalnih storitev

Bled - Občinski sveti po Sloveniji se od začetka letošnjega leta ukvarjajo tudi s podražitvami komunalnih storitev. Pričakovati je, da bosta podražitve na današnji seji sprejela tako gorjanski kot tudi blejski občinski svet.

Na področju ravnanja z odpadki v občinah prihaja v tem obdobju do velikih sprememb. Na eni strani so se spremenili oziroma so še v fazi spreminjanja številni državni predpisi, ki urejajo to področje, po drugi strani pa se spreminja tehnologija obdelave odpadkov in s tem povezane storitve. Tako je že lani nastopila obveznost obdelave oziroma sortiranja mešanih komunalnih odpadkov pred odlaganjem na deponijo, prav tako je država predpisala zaračunavanje sredstev finančnega jamstva za odložene odpadke, s katerimi naj bi po prenehanju obratovanja poskrbeli za sanacijo teh odlagališč. Dodatno obdelavo mešanih komunalnih odpadkov in finančno jamstvo je za gospodinjstva v letu 2012 krila Občina.

 Cena komunalne storitve na področju komunalnih odpadkov, se bo po predlogu, ki ga bo danes obravnaval  občinski svet, na povprečno gospodinjstvo podražila za približno štiri evre.

Blejski občinski svet bo danes popoldne  obravnaval že prvi rebalans proračuna za letos. Kot so zapisali na Občini Bled, je razlogov za rebalans več: Na prihodkovni strani so največje spremembe povezane s spremenjeno dinamiko nekaterih večjih prihodkov, načrtovanih že v lanskem letu in prihodki, ki so vezani na sofinanciranje letos, na odhodkovni strani največje spremembe predstavljajo uskladitve načrtov razvojnih programov, skladno z investicijsko oz. razpisno dokumentacijo.

Oglejte si tudi