Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-3°C
JUTRI
5°C
-1°C
Oceni objavo

Ureditev drevja ob cestah, pločnikih in drugih javnih poteh

V skrbi za varnost občank, občanov in vseh obiskovalcev Bleda ter za nemoteno gibanje na javnih cestah želimo opozoriti na pomemben dejavnik, ki vpliva na celotno skupnost. Zaradi varnosti v prometu ter lažjega dostopa intervencijskih vozil je nujno, da so obcestni pasovi brez ovir, kot so drevje in grmovje.

Zato lastnike zemljišč vljudno pozivamo, da v okviru svojih zmožnosti in odgovornosti pristopijo k odstranitvi drevja in grmovja, ki bi lahko ovirala prehod naših cest. To je ključnega pomena za nemoteno gibanje vozil ter za zagotovitev varnosti vseh udeležencev v prometu.

Veseli bi bili, če bi to nalogo na svojih zemljiščih izvedli sami, in sicer do 1. oktobra. Vaša angažiranost in odgovornost bosta pripomogli k urejenemu in varnemu okolju za vse nas.

V primeru, da določenih obcestnih pasov do navedenega datuma ne boste uredili, bo morala to nalogo prevzeti občina oziroma koncesionar. Verjemite, da gre za ukrep v dobro skupnosti ter za večjo varnost in prevoznost cest. Če ste glede svojega rastlinja v dvomih, se lahko za strokovni nasvet obrnete tudi na Komisijo za urejanje zelenih površin v Občini Bled ali direktno na dr. Jana Bizjaka z Infrastrukture Bled. 

Zato vas ponovno pozivamo k dejanjem, ki bodo koristila vsem nam. Skupaj lahko poskrbimo za urejeno okolje, ki bo zagotovilo nemoten promet in večjo varnost. Vaš prispevek je neprecenljiv, zato se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo za vašo podporo in sodelovanje.

Z odgovornim ravnanjem lahko naredimo pomembno razliko. Hvala, ker skupaj gradimo boljšo prihodnost za našo čudovito občino.

S spoštovanjem,

Občina Bled

Oglejte si tudi