Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Spremenjen prometni režim na delu Partizanske ceste in Poljske poti

V aprilu je potekala obnova dela Poljske poti skozi naselje in kanalizacijskih jaškov na delu Partizanske ceste. Obnova je bila financirana s sredstvi zavarovalnice zaradi uveljavljanja reklamacije za slabo izvedena dela v višini 15.000 EUR. Drugi del sredstev je zagotovil Elektro Gorenjska, saj so položili zemeljske cevi za del srednjenapetnostne povezave med Seliško cesto in športnim parkom. Občina je sočasno zagotovila obnovo vodovoda, ureditev odvodnjavanja in postavitev javne razsvetljave. Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje Pozitivna gradnja oziroma njen vodja Lojze Strnad.

V času obnove je Agencija RS za varnost v cestnem prometu občino opozorila na izvedbo ukrepov umirjanja prometa, saj po celotnem območju poteka tudi šolska pot. Občina je zato s preurejeno prometno signalizacijo in dodatnim ukrepom izvedbe grbine za umirjanje prometa v celoti sledila »Smernicam za šolske poti«, ki so sicer objavljene na spletni strani https://www.avp-rs.si/file/2015/04/smernice_šolske_poti_AVP_2016.pdf.

Smernice med drugim določajo, da »pešca – šolarja lahko izjemoma usmerimo tudi na vozišče, če tam ni pločnika, pešpoti, kolesarske steze, hkrati pa zagotovimo na teh odsekih znižano hitrost do 30 km/h s celostno prometno ureditvijo (poleg signalizacije izvesti tudi tehnične ukrepe – npr. hitrostne grbine za omejitev hitrosti do 30 km/h, zvočne ali optične zavore, javno razsvetljavo, svetlobne led utripalke itd.). Enako velja tudi v primeru izjeme, ko pešca usmerimo na desno stran vozišča v smeri hoje«.

Oglejte si tudi