Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Izberi čistejši naćin prevoza!

Evropski teden mobilnosti 2020:

»Izberi čistejši način prevoza«.

Spremenjena prometna ureditev na Mladinski cesti in Črtomirjevi ulici

 

Tudi letos je Občina Bled pristopila k projektu Evropski teden mobilnosti. Ta bo povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanja med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k izbiri čistejšega načina prevoza.

 

Slogan Evropskega tedna mobilnosti 2020 je Izberi čistejši način prevoza!

Evropski teden mobilnosti (ETM) je namenjen zmanjševanju cestnega motornega prometa in spodbujanju čistejše mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza. 

 

Motorni promet je v Sloveniji največji onesnaževalec okolja, saj prispeva največji delež toplogrednih plinov. Zato je spodbujanje čistejše mobilnosti eden od pomembnejših ukrepov za izboljšanje bivanjskega okolja.

 

S sloganom Izberi čistejši način prevoza! želimo posameznike in organizacije spodbuditi k aktivnejši uporabi hoje, kolesa ali javnega prevoza.

 

Zagrabi čisto mobilnost. 

Cilj trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati osebni motorni promet. Čistejša mobilnost kot so hoja, kolo ali javni promet, prinaša več zdravja in višjo kakovost bivanja. Na svoje običajne poti se odpravimo na način, ki povzroča tudi manj hrupa, onesnaženja ali škode. 

 

Spremenjena prometna ureditev na Mladinski cesti in Črtomirjevi ulici

 

V času ETM (med 16. in 22. septembrom 2020) bomo spremenili prometno ureditev na Mladinski cesti in Črtomirjevi ulici, kjer bo promet potekal enosmerno in bo tako zagotovljena večja varnost za vse udeležence v prometu. Na uvozu in izvozu na Mladinsko cesto in Črtomirjevo ulico bodo na spremenjen prometni režim opozarjali predstavniki Društva upokojencev Bled.

 

Osnovna šola s podružnicama in vrtec spodbujajo k hoji, kolesarjenju in pešačenju s kokoško Rozi v okviru Pešbusa, Peš v vrtec. V tem tednu Pešbusi »vozijo« tako na OŠ Bled, kot tudi na POŠ Bohinjska Bela in POŠ Ribno. 

Turistična društva v soboto 19.9.2020 organizirajo Blejski kolesarski krog, s katerim boste odkrivali radosti podeželja in kulinarike. Start v soboto, 19. septembra 2020, ob 10:00 izpred Infocentra Triglavska roža Bled.  
 

Oglejte si tudi