Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Gasilski praznik v Ribnem

Letošnji dan državnosti je bil v Ribnem v znamenju gasilstva
Gasilke in gasilci PGD Ribno smo 25. junija organizirali že tradicionalno Gasilsko tekmovanje za kipec sv. Florijana za članice, člane ter starejše gasilke in gasilce. Potekalo je na prireditvenem prostoru pod Ribensko goro in udeležilo se ga je 36 ekip iz skoraj vse Slovenije. Med članicami je zmagala ekipa Begunje 2, med člani pa gasilci iz Hlebc. Največ znanja in spretnosti med starejšimi gasilkami so pokazale gasilke iz PDG Kapla-Pondor, med starejšimi gasilci pa so slavili Mošnjani.

Za pomoč pri izvedbi tekmovanja se zahvaljujemo GZ Bled-Bohinj ter vsem sodnikom. Hvala tudi vsem ekipam prostovoljnih gasilskih društev, ki so se tekmovanja udeležili.

Od leta 2012 imamo gasilsko vozilo GVC 24/50 znamke Scania, na katerega smo zelo ponosni, zato smo se na pobudo poveljnika društva Draga Duljaka odločili, da organiziramo srečanje vseh gasilskih vozil te znamke v Sloveniji. Odziv ostalih društev je bil presenetljivo zelo pozitiven in tako smo hkrati s tekmovanjem izpeljali še 1. srečanje gasilskih vozil Scania. Srečanja, ki je potekalo na Bledu in v Ribnem, se je udeležilo okrog 70 gasilk in gasilcev s 13 vozili te znamke. Udeleženci so se zbrali na Bledu in si ogledali Blejski grad in Infocenter Triglavska roža. Nato so se podali na panoramsko vožnjo okoli Blejskega jezera ter srečanje sklenili v Ribnem. Seveda so bili navdušeni nad lepotami naših krajev ter samim dogodkom. Med seboj smo si izmenjali izkušnje in sklenjeno je bilo marsikatero prijateljstvo. Ostali obiskovalci, predvsem otroci in mladina, so si z zanimanjem ogledovali razstavljena vozila. Ozirajoč se na pohvalne in spodbudne besede ter navdušenje vseh smo prav gotovo prispevali delež k promociji gasilstva in hkrati Bleda. Upamo, da srečanje ne bo zadnje.

Za uspešno izvedeno srečanje se zahvaljujemo Zavodu za kulturo Bled, Triglavskemu narodnemu parku, blejski policiji ter Občini Bled z županom Janezom Fajfarjem.

Na ta dan smo s proslavo in parado počastili tudi dan državnosti ter 60-letnico GZ Bled-Bohinj. Vse skupaj smo začinili s pravo gasilsko veselico ter tako prešerno zaključili uspešen in čudovit dan v najlepšem delu naše domovine. 

Kljub vedno večjim oviram in težavam smo ribnanske gasilke in gasilci, skupaj z ostalimi nesebičnimi prostovoljci in obiskovalci, naredili nov korak za boljši in varnejši jutri vseh. Posebno zahvalo, priznanje in spoštovanje si zasluži tistih nekaj posameznikov, ki so v ta namen žrtvovali obilo ur. Premalo se zavedamo, kakšno srečo imamo, da so med nami.      

Oglejte si tudi