Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Nefkis karierni bus mladih se je ustavil tudi na Občini Bled

Ljubljana, 28. februar 2018: Zavod Nefiks je v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve uspešno izvedel prvi dogodek »Nefiks karierni bus«, ki je mlade popeljal do potencialnih delodajalcev v Ljubljani (Zveza prijateljev mladine, Medex) in nato še na Gorenjskem (BSC Kranj – Kovačnica ter Občinska uprava Bled). Mladi iskalci zaposlitve so se delodajalcem predstavili kot organizatorji dogodka in izvajalci delavnic ter doživeli izkušnjo hitrega zaposlitvenega intervjuja.
Mladi, ki so v sklopu izobraževalnega projekta Nefiks zaposlitvene rešitve organizirali dogodek »Nefiks karierni bus«, so si odprli vrata do potencialnih delodajalcev. Ključna ideja dogodka je, da mladi na izviren način vstopijo v stik z delodajalcem še pred samim razpisanim prostim delovnim mestom. Udeleženci so tako za vsako podjetje posebej pripravili program na izbrano temo. Izvajali so delavnice o zdravem načinu življenja na delovnem mestu in na temo vključevanje mladih v delovne procese – onboarding ter teambuilding.

Delodajalci so tovrsten način samopredstavitve iskalcev zaposlitve toplo pozdravili. V osrednjem delu dogodka so predstavili zaposlitvene načrte v prihodnosti in svoja pričakovanja od bodočih zaposlenih. Z mladimi pa so opravili tudi hitre karierne zmenke za različna delovna mesta ter pokomentirali njihove CV-je in predstavitve.

Za uspešno karierno pot so mladim svetovali, naj jih ne bo strah in naj »kariernega bika« primejo za roge. Poudarili so, da na trgu manjka mladih, perspektivnih ljudi ter izpostavili pomembnost neformalnega izobraževanja, mehkih veščin in razvijanja IT kompetenc.

Po uspešno končanem dnevu so se vsi udeleženci strinjali, da so dobili koristne nasvete, nov zagon in inspiracijo pri iskanju svoje idealne službe.

 

KONTAKT:

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Majo Đević – direktorico Zavoda Nefiks: maja.devic@nefiks.si; T: 040 698 915.

Oglejte si tudi