Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Teden otroka 2023 – zabava, učenje, skrb za okolje …

Na OŠ Bled smo tudi letos izvedli Teden otroka, ki je bil napolnjen z nepozabnimi trenutki, učenjem in priložnostjo za krepitev šolske skupnosti. Aktivnosti so bile vodene s strani otroškega parlamenta, ki je postal ključni akter v razvoju demokratičnih vrednot in odgovornosti med našimi učenci. Teden otroka se je začel s prijetnim druženjem ob brezplačnem igranju minigolfa, za kar smo hvaležni g. Sergeju Učakarju, ki je letos z lepimi majicami nagradil absolutna zmagovalca v »enkah« (hole in one), to pa sta bila Zala Verlič in Jaša Lakota. Glasno in živahno je bilo na odbojkarski tekmi med učitelji in učenci, ki se je zaključila z zmago učiteljev. Vrhunec tedna so bile volitve predsednika otroškega parlamenta.
To je bil trenutek, ko so se naši učenci lahko udeležili demokratičnega procesa in izbrali svojega predstavnika in priložnost za spoznavanje pomena demokracije in odgovornosti vodenja. Za predsednika so izvolili Alexa Mušiča, podpredsednika pa sta Ela Rosa Vodnjov in Aljaž Jamar. Med številnimi dejavnostmi je izstopal Tekstilni bazar, ki je opozoril na pomembno družbeno vprašanje, ali se zavedamo posledic potrošništva. V enem šolskem letu se je namreč nabralo zelo veliko oblačil, obutve, copat, bidonov, dežnikov …, ki jih nihče ni pogrešal??? Kljub temu, da je bil dogodek usmerjen k trajnostnemu ravnanju z oblačili, se zavedamo, da je problem globlji. Ozaveščali bomo učence, da je potrebno pozabljene predmete poiskati in odnesti domov in ne kupovati novih. Pri tem pričakujemo tudi pomoč staršev. Petek je bil namenjen sladkanju s palačinkami, ki so jih pekli parlamentarci. Tudi to je bila priložnost za krepitev šolske skupnosti, saj so starejši poskrbeli tudi za najmlajše.
Sobota je prinesla tradicionalno prireditev NAJBOLJŠA DROGA JE ŽOGA, kjer so otroci tekmovali v športnih igrah, spodbujali ekipni duh in fair play ter se ob tem učili pomembnih življenjskih vrednot. Med tednom so se starejši učenci poizkusili v vlogi učiteljev, ki so jim ob svetovnem dnevu pripravili tudi dobrodošlico, poučevali so mlajše, tretješolcem pa pripravili
zanimiv poligon. V aktivnosti so bili vključeni učenci vseh starosti.
Lahko rečemo, da je bil Teden otroka uspešen tako z vidika izobraževalnih ciljev kot tudi z vidika skrbi za okolje in vključevanja otrok v odločanje. Hvala vsem, ki so prispevali k uspehu tega tedna, hvala LAS-u Občine Bled za finančno pomoč. Verjamemo, da so otroci naša prihodnost in s ponosom se trudimo, da jim omogočimo najboljše možnosti za rast in razvoj.
Ta Teden otroka bo zagotovo ostal v spominu naših učencev še dolgo časa.
Mentorica Meta Pazlar

Oglejte si tudi