Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Šola Ribno odpira vrata v svet

V letošnjem šolskem letu se je Podružnična šola Ribno vključila v mednarodni projekt »The Beauty of Green«, ki poteka v sklopu eTwinninga, ki je virtualna večjezična skupnost šol in vrtcev. V projektu sodeluje 14 učiteljev iz različnih držav (Grčija, Italija, Gruzija, Turčija, Romunija, Latvija in Slovenija) ter
njihovi učenci, ki so stari od 6 do 11 let. V Ribnem sodelujejo učenci od 1. do 3. razreda z učiteljicama Anjo Gluhar in Alenko B. Demšar.

Projekt je namenjen ozaveščanju otrok o varovanju in spoštovanju okolja. Vsi udeleženci smo rešili kratko anketo, na podlagi katere se je začrtalo delo. Z glasovanjem smo izbrali logo projekta. Raziskovali smo tipične rastline domačega okolja, njihove značilnosti in njihovo uporabo v kuhinji. Spoznali smo tudi tipične rastline iz drugih držav. V šoli in doma smo kuhali po receptih. Posejali smo semena ter opazovali rast rastlin. Izmenjali smo si pošto.

Raziskujemo, kako je narava zastopana v umetnosti, literaturi in filmu. Svoja odkritja delimo z učenci iz drugih držav preko fotografij, slik, video posnetkov, kartic, spletnih orodij …, srečali smo se že in se tudi še bomo preko spleta.

Vsak naš trud je poplačan. Kako smo veseli, ko vidimo učence in učitelje iz drugih držav. Radovedno smo odpirali novoletno pošto. Ponosni smo, ko semena vzklijejo in rastline rastejo. In ko nam uspe in spečemo odličen jabolčni zavitek ali nadevana jabolka. Tudi turška sladica nam je uspela. K sodelovanju smo povabili tudi starše in stare starše in za njihovo pomoč se jim ob tej priliki
tudi zahvaljujemo.

Učenci dramskega krožka pa so nastopili na Otroškem Linhartovem gledališkem
maratonu, kjer so pod vodstvom mentoric Blanke Valant in Urše Dolar odigrali predstavo z naslovom Guji Guji. V Linhartovi dvorani v Radovljici so navdušili publiko. Znova bodo nastopili v Zadružnem domu v Ribnem, ko bomo 12. 4. 2024 pripravili šolsko prireditev z naslovom Pozdrav pomladi.

Vljudno vabljeni!
Kolektiv POŠ Ribno

Oglejte si tudi