Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Letovanje gasilske mladine GZ Bled - Bohinj

Otroško letovišče »Pinea« pri Novigradu je že več let kraj, kjer otroci iz bohinjskih prostovoljnih gasilskih društev ter sosednjega PGD Selo pri Bledu v začetku julija preživljajo aktiven oddih na morju.To nam omogočajo prijetni bungalovi, ki so v lasti Zveze prijateljev mladine Jesenice.Tokrat je bila zasedenost letovišča večja kot prejšnja leta, zato vsi prijavljeni otroci niso imeli možnosti letovati skupaj v enem tednu. Da je bilo letovanje omogočeno vsem 83 otrokom, smo bivanje otrok razdelili na dva termina, po pet dni, kar ni bila lahka naloga. V prvem terminu (2. 7. do 7. 7.) je letovalo 43 otrok, v drugem (7. 7. do 12. 7.) pa 40 otrok. Za otroke so v obeh terminih skrbeli po štirje mentorji in vodja. Vsako jutro smo se po jutranji telovadbi odpravili na zajtrk. Nato smo uredili sobe in okolico hišk ter se odpravili na kopanje. Po kosilu so sledili krajši počitek in gasilske igre. Otroci so bili razdeljeni v skupine, v katerih so se učili gasilskih vaj: razvrščanje, gasilske veščine, vedrovka in zbijanje tarče, spajanje cevi na trojak, povijanje cevi, orientacija in prva pomoč.

Obiskali so nas tudi predstavniki občin in GZ Bled - Bohinj: župan Bohinja Jože Sodja z ženo, župan Bleda Toni Mežan, predstavnik Občine Gorje Janez Kolenc, namestnica predsednice GZ Bled - Bohinj Mojca Pečar in Tina Golja. Otrokom so prinesli čokoladni namaz in druge sladke dobrote, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Skupaj smo opravili krst otrok, ki so bili prvič na letovanju in krstili tudi župana Občine Bled, ki je tabor obiskal prvič.

Čas smo si krajšali z igrami z žogo, izdelovali zapestnice, barvali in krasili kamenje, risali, barvali, frizirali in lakirali ... Igrali smo različne družabne igre, gledali film in se zabavali. Veliko časa sm preživeli v morju, skakali s pomola, spoznavali morske živali in se učili plavati. Otroci obeh terminov so se izredno veselili obiska Novigrada, kamor smo se predzadnji dan letovanja odpravili peš. Tam so lahko nakupili spominke zase in za svoje domače in se posladkali s sladoledom.

Zadnji dan so vsi otroci prejeli majice, nekateri pa tudi posebne nagrade. Nagrade so prejeli: skupina otrok, ki je dosegla najboljši rezultat na gasilskih igrah, dekleta in fantje, ki so imeli najbolj pospravljeno sobo, najmlajši udeleženci, ki so bili izjemni pri pospravljanju sob, ter vsi najmlajši, ki so splavali.

Za letovanje so nagrade in pripomočke prispevali: Občina Bohinj, Stacion Burger-grill, Slap Bohinj, Kava bar Cuki, Slaščičarna in bar Kobla, Pac sport, Čolnarna Izi, Gostilna Mihovc, Gostilna in pizzerija Pr' Pristavc, OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, Vrtec Bohinj, Mesnine Bohinja, Sirarna Srednja vas ter Turistična kmetija Gartner in Peter Dobravec. Gasilska mladina GZ Bled - Bohinj je vsem hvaležna za vse prispevke. Posebna zahvala pa gre tudi PGD Savica - Polje, ki nam vsako leto posodi kombi, s katerim na letovanje odpeljemo vse pripomočke in nagrade.

Ob koncu se zahvaljujemo vodji tabora Dušanu Pfeiferju za vso predanost in organizacijo, vsem otrokom in mentorjem, da smo s skupnimi močmi preživeli po pet zabavnih, poučnih in pestrih dni.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ« do naslednjega letovanja.

Mentorji

Oglejte si tudi