Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
18°C
12°C
Oceni objavo

Labodi pozimi

Bled - Bled je pred dnevi pobelil težko pričakovani sneg, ki pa je mnoge ponovno spomnil na labode. Ob tem želimo opozoriti vse občane in obiskovalce, da kljub precej debeli snežni odeji labodov ni potrebno hraniti, saj se prehranjujejo z algami, ki jih najdejo na jezerskem dnu in ob bregovih jezera. Dokler jezero ne zamrzne, imajo torej hrane še vedno dovolj, ljudje pa jim s hranjenjem lahko naredimo več škode kot koristi.

 

Gospa Tatjana Krivič, ki že nekaj let redno spremlja labode na Blejskem jezeru pa nam je povedala tudi žalostno zgodbo laboda, ki je sicer na Bled priletel s Šobca. V nedeljo 23. decembra popoldan je prejela obvestilo družine iz Lesc, da se labod opoteka in ni stabilen. Pobrali so ga s tal in se ni upiral. Ker je bila v službi, jim je povedala kaj naj naredijo in se jim zahvalila za skrb in za pomoč. Ko se je kasneje pripeljala na mesto, kjer naj bi bil labod, je bila družina še kar tam. Kljub mrazu so vztrajali še dve uri in ji pomagali, da so omagano žival dvignili iz vode in jo odpeljali v veteriansrko ambulanto v Lesce. Tudi tam so počakali, vse dokler veterinar ni oskrbel laboda.

Na ta način se želi vsem zahvaliti: gospodu, ki se ni predstavil, je pa povedal, da je ribič, takoj je odšel po čoln in pomagal laboda dvigniti iz vode, gospodu na št.112, saj ji je z njegovo pomočjo uspelo priklicati veterinarja, skratka vsem, ki so bili kakorkoli udeleženi in pripravljeni pomagati. Zdelo se je, da bo ta predbožični večer srečen za laboda, vendar je bil trud najmanj devetih ljudi zaman. Žal je labod ponoči podlegel.

 

Vanja Piber

Turistično društvo Bled

Oglejte si tudi