Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Ustvarjalni načrti KUD-a Kamot iz Zasipa za novo sezono

V poletnih mesecih v našem društvu kalimo ideje za pester začetek jeseni. Upamo, da bomo kljub stanju, ki za kulturo ni najbolj prijazen, uspeli izpeljati zastavljene cilje. 

 

Mladi Navihančki že komaj čakajo na začetek nove sezone. Velikokrat me kdo pocuka za rokav in vpraša, če bomo imeli danes Navihančke. Ko jim razložim, da se vidimo septembra, ugotovim, da za otroke čas teče drugače – da je za njih pravi čas danes in ne včeraj in ne jutri. Z najmlajšimi se bomo poigrali z igrano gledališko predstavo Živalski direndaj, starejše Navihanke pa bodo priklicale v spomin spomladi premierno odigrano predstavo Zgodba o mali hruški Tepki. 

 

Impro sekcija načrtuje tematske predstave, ki jih v Zasipu izvajajo že štiri leta in gledališko predstavo za otroke na temo Prve pomoči. Z mladinsko gledališko skupino smo obstali ravno na sredi ustvarjanja nove predstave. Vsi skupaj že nestrpno pričakujemo prve vaje. 

 

Del ekipe odrasle gledališke skupine načrtuje izvesti novo avtorsko predstavo Na kmetij'. 

 

V letošnji sezoni ne bomo organizirali abonmajskih predstav, se pa bomo potrudili, da v goste povabimo naše gledališke prijatelje. 

 

Ko smo razmišljali, na kakšen način smo lahko še kulturno aktivni, smo prišli na idejo, da se lahko preizkusimo in posnememo kratek video z zabavno vsebino za otroke in odrasle. V sodelovanju z Bled.tv se veselimo novih odkrivanj našega poslanstva – ustvarjati kulturo.        

 

Meta Vodnjov za KUD Kamot Zasip                                                                                                                     

Oglejte si tudi