Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
12°C
-8°C
JUTRI
5°C
-7°C
Deli
3360

Slovenski kulturni praznik v občini Bled

Tudi letos bo ob slovenskem kulturnem prazniku v občini kopica prireditev.

Začnemo že v sredo, 6. februarja, ko bosta ob 18. uri kar dva dogodka. Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku bo v Zadružnem domu v Ribnem, v knjižnici Blaža Kumerdeja pa skupaj knjižnica in Društvo upokojencev Bled pripravljata literarno-glasbeno prireditev – predstavitev nove knjige Vladimirja Siliča Vaške zgodbe in običaji. Poleg avtorja, s katerim se bo pogovarjala Dragica Vesković, bosta nastopili še literarna in vokalna skupina DU Bled. Sledil bo bralni maraton – branje Prešernovih pesmi po izboru obiskovalcev in obiskovalk prireditve.

Na Bohinjski Beli bo Prešernova proslava v Domu krajanov, in sicer 7.2. ob 19. uri.

 

Proslava ob 8. februarju v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Zasip bo potekala v Domu krajanov v Zasipu ob 19. uri. Naslov proslave bo: Prešerno s Prešernom. 

Osrednji dogodek pa bo tudi letos slovesnost pri najstarejšem Prešernovem spomeniku v Sloveniji, torej pri njegovem spomeniku na Bledu.  Občina Bled v sodelovanju z OZVVS Zgornje Gorenjske tudi letos organizira proslavo, ki se bo začela 8.2. ob 10.30 uri in je del tradicionalnega pohoda veteranov v Vrbo. V kulturnem programu bodo sodelovali otroci O. Š. Bled in Veteranski pevski zbor.
Po slovesnosti, okoli 11. ure, bo društvo Atelje Bled v Festivalni dvorani Bled odprlo razstavo del svojih članov in članic. Na razstavi predstavljajo dela članic in članov, ki so bila v zadnjih nekaj letih nagrajena, ki so dobila priznanja ali bila na podlagi strokovnih žirij sprejeta na druge razstave ali so kako drugače izstopala v likovnem prostoru

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi