Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
25°C
2°C
Oceni objavo

Razstava Kupljenik skozi čas

Kulturno društvo Bohinjska Bela ob letošnjem tradicionalnem žegnanju konj na praznik sv. Štefana v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Kupljenik zopet pripravlja razstavo v prostorih gasilskega doma na Kupljeniku.

Saša Vrečko, ki je na lanski razstavi predstavila najstarejšega (nekdaj vaščana) umetnika, bo letos predstavila kar najmlajšega. Razstavljena bodo dela Klemena Razingerja - Rožičovega, katerega talent se izraža v prav posebni umetniški smeri, in sicer kiparjenju z motorno žago. Klemen je najbolj srečen v svoji delavnici z motorno žago v roki. Začel je z izdelovanjem lesenih maket, potem pa je hkrati s spretnostjo obdelave lesa raslo tudi njegovo veselje do dela z njim. Skulpture, ki nastajajo v njegovi delavnici na Kupljeniku, so našle dom pri naročnikih, ki cenijo unikatne umetniške izdelke iz lesa.

Ob stoletnici izdelave zvonov si boste lahko ogledali tudi fotografije starih predmetov in objektov z vasi in prebrali nekaj o zgodovini Kupljenika. 

Razstava v gasilskem domu na Kupljeniku bo postavljena na ogled v torek, 26. 12. 2023, od 11.00 do 14.00 in v soboto, 6. 1. 2024, od 18.00 do 20.00.

Vsi, ki bi ob stoletnici zvonov na Kupljeniku in na Bohinjski Beli radi izvedeli kaj več, ste vabljeni v nedeljo, 14. 1. 2024, ob 19. uri v Dom krajanov Bohinjska Bela, kjer vam bo Davorin Bernard ob slikovni predstavitvi povedal marsikaj zanimivega o teh zvonovih.

 

 

Francka Smolej, Kulturno društvo Bohinjska Bela

Oglejte si tudi