Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Lutke na gradu: Po poteh brez konca

Že tretje poletje zaporedoma na Blejskem gradu gostimo predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana. V čudovitem okolju Grajskega parka bodo v svojih zgodbah oživeli pravljični junaki in vas popeljali v svet otroške igre, prijateljstva, domišljije, muhavosti in domišljavosti.

Tako bosta v avgustu na sporedu še dve predstavi: Ti loviš 24. avgusta in nadvse priljubljena Sovica Oka 30. avgusta. Obe predstavi se začneta ob 19. uri.

Ti loviš, veseloigra s tekom in petjem, trajanje 30 min, 3+

Veseloigra s tekom in petjem za najmlajše v režiji celovitega lutkovnega umetnika Silvana Omerzuja je likovno izčiščena, glasbeno navdušujoča, igriva in dinamična. Na preprosto sestavljivem odru z lesenimi lutkami in rekviziti se pred gledalci odvije napeta in prav do konca zanimiva tekma med sosedoma, ki postaneta prijatelja. Duhovito besedilo je zapisala pisateljica mlajše generacije Saša Eržen, ki se je s slikanico Tista o bolhah lani uvrstila med pet finalistov za nagrado izvirna slovenska slikanica.

Sovica Oka, marionetna predstava, trajanje 45 min, 3+

Sovica Oka, ki s svojo preprosto dramaturgijo in iskrivimi dialogi posega v svet otroške igre, domišljije, muhavosti in domišljavosti, je prvo besedilo Svetlane Makarovič za otroke, uprizorjeno v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Svetlana Makarovič je ustvarila prisrčno, ljubeznivo in poetično zgodbo o mali, kapriciozni sovici Oki, ki se odloči, da ne bo več navadna, nočna ptica, temveč dnevna sova. Luna jo sicer želi pregovoriti, a nič ne pomaga. Zjutraj, ko sovja družina zleze v posteljo, si Oka natakne sončna očala in razposajeno poleti v beli dan. Na svojem preletavanju sreča vrsto živali ... Sledijo dogodivščine – tudi nevarne!

Prisrčno vabljeni, vstopnice so že na voljo tukaj.

Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi